Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încălzirea globală va creşte riscul de orbire

Schimbările climatice vor contribui la creşterea riscurilor de orbire provocată de cataractă din cauza unor niveluri ridicate de expunere la razele ultraviolete, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat de AFP.

"Principalii trei factori agravanţi ai cataractei sunt vârsta, fumatul şi expunerea la razele ultraviolete", a declarat Andreas Mueller, medic al fundaţiei australiene Fred Hollows.

"Schimbările climatice vor duce la creşterea nivelului de ultraviolete şi, în consecinţă, a riscului de cataractă", a indicat un comunicat publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a sărbătorit, luni, 60 de ani de existenţă, a făcut din încălzirea globală tema acestei zile.

Deşi cataracta se poate trata prin intermediul unei operaţii chirurgicale banale, maladia este responsabilă de aproape 50% dintre cazurile de orbire (care ar putea fi evitate), provocate de lipsa de îngrijiri medicale, potrivit fundaţiei.

Într-un alt studiu, publicat duminică de organismul "Environment Australia", specialiştii afirmă că încălzirea globală accentuează numărul de boli infecţioase şi respiratorii, dar şi cel al rănilor provocate de furtuni sau incendii din păduri.

"Schimbările climatice sunt deja o realitate în sălile de aşteptare şi blocurile operatorii şi va deveni o problemă majoră pentru sistemele de sănătate în următorul deceniu", concluziona raportul.

Încălzirea globală este responsabilă, anual, de 150.000 de decese şi 5 milioane de noi cazuri de boală, avertiza OMS în 2005.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încălzirea globală va creşte riscul de orbire.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încălzirea globală va creşte riscul de orbire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei