Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Cum se recunoaşte anemia

Anemia se caracterizează printr-o scădere a nivelului de hemoglobină din sânge. În funcţie de gravitatea bolii, aceasta se traduce prin diferite simptome, cele mai caracteristice fiind o oboseală accentuată şi o paloare nefirească, potrivit linternaute.com.

Cauzele anemiei sunt variate, însă, la nivel general, aceasta se manifestă printr-o oboseală accentuată, o mină sumbră, o paloare neobişnuită. Simptomele acestea pot indica o slăbiciune pasageră a organismului sau o anemie. Pentru a afla despre ce este vorba, este necesar să se consulte medicul, care, printr-o simplă analiză pe baza unei mostre de sânge, va putea diagnostica boala.

 

Teste.

Valorile normale ale hemoglobinei variază în funcţie de sex şi vârstă. Anemia este definită printr-un nivel al hemoglobinei inferior limitei de 13 grame la 100 de mililitri de sânge în cazul bărbaţilor şi sub 12 grame la 100 de mililitri de sânge în cazul femeilor. Diagnosticul se bazează pe hemogramă.

Ce este anemia? Este starea în care se găseşte organismul atunci când nivelul de hemoglobină este mult diminuat. Hemoglobina, o moleculă care există în globulele roşii, are rolul de a transporta oxigenul în toate organele corpului. Atunci când concentraţia hemoglobinei este diminuată, sângele nu mai poate transporta cantitatea de oxigen necesară în ţesuturi.

 

Formă şi gravitate.

În funcţie de forma şi gravitatea anemiei, simptomele asociate sunt mai mult sau mai puţin importante. O anemie moderată evolează, în general, lent şi poate fi asimptomatică o lungă perioadă de timp. Simptomele care pot apărea sunt: astenie (slăbirea organismului), starea de slăbiciune generală, paloare anormală. Anumiţi pacienţi nu prezintă aceste simptome decât în cazul unui efort fizic.

În cazurile de anemie severă pot apărea alte manifestări fizice complementare celor enunţate mai sus: stare de slăbiciune generală în cazul repausului fizic, leşin, ameţeli, transpiraţii, stare accentuată de sete, puls neregulat, respiraţie accelerată.

În formele cele mai severe de anemie se observă crampe dureroase ale membrelor inferioare în timpul efortului fizic, dificultatea de a respira, dureri toracice.

 

Cauze.

Cauzele anemiei sunt multiple şi variate, însă majoritatea cazurilor sunt provocate de carenţa de fier sau de vitamine. Hemoragiile excesive, precum cele din timpul naşterii sau operaţiilor chirurgicale pot provoca anemierea organismului.

Anemia se tratează prin eliminarea cauzelor care au provocat apariţia bolii, acestea fiind stabilite exclusiv de medic.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se recunoaşte anemia.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum se recunoaşte anemia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte