Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2008 - Anul XIII, nr. 44 (3725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reducerea consumului de sare contribuie menţinerea unei greutăţi echilibrate

Reducerea cantităţii de sare din alimentaţia copiilor poate contribui la menţinerea unei greutăţi echilibrate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în revista Hypertension şi preluat de Reuters.

Copiii care consumă mai puţină sare au tendinţa de a bea mai puţine băuturi carbogazoase şi prezintă probabilităţi mai mici de a se îmbolnăvi de hipertensiune şi obezitate la vârsta adultă, spun cercetătorii de la St. George's University, Londra, autorii studiului.

O reducere a cantităţii de sare din alimentaţie în copilărie poate contribui la micşorarea riscurilor de infarct şi accident cerebral.

"Băuturile dulci sunt o sursă semnificativă de calorii", a explicat medicul Feng He. "Studii anterioare au indicat că un consum mare de băuturi carbogazoase dulci este asociat cu obezitatea în rândul copiilor", a adăugat acesta.

"În cazul în care copiii cu vârsta între 4 şi 18 ani reduc consumul de sare cu 50%, se va înregistra şi o scădere a consumului de băuturi dulci, cu aproximativ două doze pe săptămână, ceea ce înseamnă o reducere de 250 de calorii", a spus acesta.

Cercetătorii au utilizat date dintr-un studiu naţional din 1997, la care au participat peste 2.000 de persoane, cu vârste între 4 şi 18 ani. 1.600 de participanţi la studiu au avut jurnale în care s-au scris cantităţile de mâncare şi băutură consumate. "Am descoperit că acei copii care aveau o dietă săracă în sare consumau mai puţine lichide", a spus He. "Am estimat că o reducere cu un gram de sare din dieta zilnică este echivalentă cu reducerea consumului de lichide cu 100 de grame" şi al celui de băuturi dulci cu 27 de grame, a adăugat acesta.

Aceste rezultate au rămas valabile şi după ce s-a luat în calcul vârsta, sexul, greutatea corporală şi activităţile fizice.

Cercetătorii sfătuiesc părinţii să analizeze cu atenţie etichetele produselor, să aleagă produse sărace în sare şi să nu pună solniţa pe masă.

Potrivit Asociaţiei de Cardiologie Americane (American Heart Association), adulţii sănătoşi ar trebui să consume zilnic maxim 2,3 grame de sare (o linguriţă).

Americanii şi britanicii consumă 75% din această cantitate recomandată de sare din alimente procesate, precum mezelurile şi conservele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reducerea consumului de sare contribuie menţinerea unei greutăţi echilibrate.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reducerea consumului de sare contribuie menţinerea unei greutăţi echilibrate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe de somon cu tarhon 400g somon 4 linguri vin alb sec400g cartofi fierţi30g unt1 leg. mare de tarhon verde1 leg. cozi de ceapă verde1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie1 ou200ml ulei2 linguri fãină± sare, piper Puneţi feliile de... Citeşte