Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2008 - Anul XIII, nr. 44 (3725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un pui de somn poate contribui la îmbunătăţirea memoriei

Un pui de somn de doar şase minute poate contribui la îmbunătăţirea performanţelor la testele de memorie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii germani, publicat în New Scientist şi preluat de BBC.

Somnul "ultra-scurt" poate lansa procesarea memoriei în creier, spun cercetătorii de la Universitatea din Dusseldorf, autorii acestui studiu.

Studiul demonstrează pentru prima dată că perioadele foarte scurte de somn pot contribui la îmbunătăţirea memoriei.

Mai multe studii anterioare au analizat relaţia dintre memorie şi somn, subliniind importanţa ciclului natural veghe-somn al organismului.

Cercetătorii germani au dorit să afle cât de scurt poate fi un pui de somn care să aibă o influenţă benefică asupra memoriei.

La studiu au participat mai mulţi studenţi care au fost rugaţi să memoreze un set de cuvinte, după care au primit o oră de pauză înainte de a efectua un test de memorie. În timpul acelei pauze, o parte dintre studenţi au dormit pentru aproximativ şase minute, în timp ce ceilalţi au rămas treji. În mod remarcabil, studenţii care au tras un pui de somn au avut rezultate mai bune la test.

Unele teorii sugerează că procesarea memoriei are loc în perioada de somn profund, o fază care, în mod normal, începe la minim 20 de minute de la adormire.

Totuşi, cercetătorii germani spun că este posibil ca momentul adormirii să declanşeze un proces în creier care continuă indiferent de cât de mult stă trează persoana. "După părerea noastră, este pentru prima dată când un episod de somn ultra-scurt contribuie la îmbunătăţirea memoriei", spun cercetătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pui de somn poate contribui la îmbunătăţirea memoriei.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un pui de somn poate contribui la îmbunătăţirea memoriei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe de somon cu tarhon 400g somon 4 linguri vin alb sec400g cartofi fierţi30g unt1 leg. mare de tarhon verde1 leg. cozi de ceapă verde1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie1 ou200ml ulei2 linguri fãină± sare, piper Puneţi feliile de... Citeşte