Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicii de familie, sfătuiţi să prescrie mai puţine antibiotice pentru afecţiunile minore

Medicii de familie prescriu în mod eronat antibiotice pentru tratarea afecţiunilor minore, precum tuse, răceli sau dureri de gât, în o treime din cazuri, potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii din Marea Britanie.

Într-un interviu pentru The Daily Telegraph, acordat în timp ce guvernul britanic se pregăteşte să lanseze o campanie în valoare de 270 de milioane de lire sterline împotriva utilizării în exces a unor antibiotice precum penicilina, Sir Liam Donaldson, consilier pe probleme de sănătate în guvernul britanic, a indicat că acest tip de medicamente este indispensabil în lupta împotriva unor microbi puternici precum stafilococul auriu, rezistent la meticilină.

Anul trecut, cel puţin 38 de milioane de reţete pentru antibiotice au fost prescrise de medicii de familie, acestea costând Ministerul Sănătăţii 175 de milioane de lire sterline.

Din cauza utilizării în exces a antibioticelor, mulţi microbi au devenit rezistenţi la astfel de medicamente. Majoritatea răcelilor şi gripelor sunt provocate de virusuri care nu pot fi eliminate cu antibiotice.

Sir Liam a indicat că 25 – 35% dintre reţete sunt prescrise eronat.

Acesta a mai adăugat că foarte mulţi pacienţi se aşteaptă să le fie prescrise antibiotice, de aceea este foarte important să li se transmită că infecţiile comune şi virusurile nu răspund la acest tip de medicamente şi că majoritatea acestor boli trec de la sine, cu alt tip de tratamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie, sfătuiţi să prescrie mai puţine antibiotice pentru afecţiunile minore.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicii de familie, sfătuiţi să prescrie mai puţine antibiotice pentru afecţiunile minore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte