Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cofeina contribuie la creşterea glicemiei

Persoanele care suferă de diabet şi renunţă la doza zilnică de cafea sau ceai au mai multe şanse de a-şi ţine boala în frâu decât pacienţii care nu renunţă la cofeină, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, preluat de dailymail.co.uk.

Doza zilnică de cofeină contribuie la creşterea cu 8% a nivelului de zahăr din sânge, influenţând negativ efectele tratamentului administrat diabeticilor.

Autorii acestui studiu, cercetătorii de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, sugerează că renunţarea la doza zilnică de cofeină poate contribui la un control mai bun al diabetului de tipul II, o boală care apare, de obicei, la vârsta a doua.

"Cafeaua este o băutură atât de comună în societatea noastră încât uităm că ea conţine o substanţă foarte puternică, aceasta fiind cofeina", spun cercetătorii.

"Studiul nostru demonstrează că o modalitate de a scădea glicemia este renunţarea la cafea şi alte băuturi ce conţin cofeină", mai spun cercetătorii.

La studiu au participat 10 persoane bolnave de diabet, care zilnic consumau cel puţin două ceşti de cafea. Nivelul zahărului din sânge se ridica cu 8% după îngurgitatea dozei de cofeină.

Cofeina se găseşte în cafea, dar şi în ceai, băuturi energizante sau ciocolată caldă.

Cofeina tulbură procesul prin care glucoza este răspândită în organism. De asemenea, cofeina ar putea fi responsabilă de eliberarea adrenalinei, care poate contribui la creşterea glicemiei.

Specialiştii mai spun că o dietă echilibrată şi exerciţiile fizice sunt elementele de bază în controlarea diabetului de tipul II.

Cel puţin 194 de milioane de persoane din lumea întreagă suferă de diabet, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (World Health Organization) prevede o creştere a numărului bolnavilor la peste 300 de milioane până în 2025.

Majoritatea acestora suferă de tipul II al bolii. În diabetul de tipul II, producţia de insulină scade sau organismul îşi reduce capacitatea de a folosi acest hormon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cofeina contribuie la creşterea glicemiei.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cofeina contribuie la creşterea glicemiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte