Google
 
vineri, 7 dec 2007 - Anul XII, nr. 293 (3663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7274 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2656 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Alimentaţie

Alergiile la arahide afectează copiii la vârste din ce în ce mai mici

Alergiile la alune şi alte alimente afectează copiii la vârste din ce în ce mai mici, din motive care deocamdată nu sunt clare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în revista Academiei Americane de Pediatrie, Pediatrics.

La studiu au participat 140 de copii cu alergie la arahide. Vârsta medie la care a apărut prima reacţie alergică a fost de 14 luni în rândul celor născuţi în perioada 2000 - 2005, în comparaţie cu 22 de luni, la copiii născuţi în perioada 1988 - 1999.

"Există un motiv întemeiat pentru a amâna introducerea arahidelor în alimentaţia copiilor", a declarat profesorul Todd Green, de la Spitalul de pediatrie din Pittsburgh.

"Reacţiile negative sunt mai uşor de controlat la copiii mai mari. Aceştia îţi pot spune imediat dacă se simt rău. Numai şi din acest motiv merită să întârzii expunerea copiilor la un produs care conţine arahide, mai ales dacă este vorba de un pacient cu risc", a adăugat acesta.

Specialiştii recomandă ca, în cazul copiilor care au rude cu alergii, introducerea arahidelor în alimentaţie să se facă după vârsta de 3 ani. Studiile anterioare au indicat că 1% dintre copii suferă de alergii alimentare.

Dintre cei 12 milioane de copii americani care suferă de alergii, aproape 2 milioane sunt alergici la arahide, deşi 20% reuşesc să se vindece, potrivit specialiştilor. Printre celelalte alimente care provoacă alergii se numără ouăle, soia, grâul, nucile şi fructele de mare.

O treime din persoanele care au alergii la arahide pot avea reacţii severe precum tulburările de respiraţie, scăderea tensiunii arteriale şi probleme gastrointestinale. De obicei, reacţiile alergice apar la câteva secunde după ingerarea alimentului, sub formă de prurit şi/ sau tumefierea feţei, urmate de tulburări respiratorii şi vomă. Reacţia cea mai severă este şocul anafilactic, care poate fi fatal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergiile la arahide afectează copiii la vârste din ce în ce mai mici.
 Vizualizări articol: 266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alergiile la arahide afectează copiii la vârste din ce în ce mai mici0.05

Shopping City Suceava
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru Suceava Centru Nicolae Balcescu 8 Tel 0730880866
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortellini cu smântână 4 porţii - 25 minute 600g tortellini250g smântână 50g unt 150g jambon crud-uscat 100g parmezan ras1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi tortellini  în apă cu sare. Între timp, topiţi... Citeşte