Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eficienţă

Razele ultraviolete ar putea fi utilizate pentru eliminarea celulelor canceroase

Razele ultraviolete pot creşte eficienţa medicamentelor utilizate în tratarea cancerului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în revista ChemMedChem şi preluat de BBC.

Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle spun că tratamentele cu anticorpi monoclonali sunt o armă eficace în lupta împotriva cancerului, dar că acestea pot ataca, în acelaşi timp, şi ţesuturile sănătoase. Cercetătorii au descoperit însă o modalitate ca anticorpii să acţioneze doar asupra ţesuturilor bolnave, după ce acestea sunt luminate cu ajutorul razelor ultraviolete.

Corpul nu poate genera singur anticorpii necesari în lupta împotriva cancerului, aşa cum o face în cazul altor boli. Din acest motiv tratamentele cu anticorpi monoclonali au fost privite ca o rază de speranţă împotriva cancerului. Aceste tratamente acţionează fie prin atacarea directă a celulelor canceroase, fie prin stimularea producţiei de celule T, care la rândul lor reglează producţia de anticorpi în organism.

Eficacitatea acestor tratamente dar şi efectele lor secundare au constituit un subiect important de discuţie în 2006, când şase bărbaţi s-au îmbolnăvit grav după ce au participat la nişte teste efectuate de o unitate independentă de cercetare din cadrul spitalului Northwick Park, din Londra. Sistemul lor imunitar fusese dereglat complet în urma unui tratament cu anticorpi monoclonali.

"Este foarte dificil să obţii anticorpi care au ca ţintă precisă doar tumoarea", a indicat profesorul Colin Self, coordonator al studiului. "Aceştia pot ajunge şi în locuri nedorite", a spus el.

Cercetătorii au descoperit o modalitate de a acoperi anticorpii cu un ulei organic fotosensibil, care îi împiedică să acţioneze dacă nu au contact cu lumina. Razele ultraviolete sunt trimise apoi asupra tumorii, iar anticorpii încep să acţioneze asupra acesteia.

Testele au fost efectuate pe şase cobai bolnavi de cancer ovarian. Tratamentul a dat rezultate la cinci din cele şase animale.

Testele pe subiecţi umani vor începe anul viitor doar pe pacienţi cu cancer de piele şi nu cu tumori interne. Chiar dacă tratamentul se va dovedi eficace, cercetătorii spun că acesta ar putea fi disponibil pe piaţă abia peste zece ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razele ultraviolete ar putea fi utilizate pentru eliminarea celulelor canceroase.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razele ultraviolete ar putea fi utilizate pentru eliminarea celulelor canceroase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei