Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 180 (8404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carmen Cornelia BALAN, Stavrofora Irina Pântescu – întâia stareță a Mănăstirii Voroneț. Biografie interpretativă, Ed. Crimca, Suceava, 2021

Volumul realizat de doamna profesor doctor Carmen Cornelia Balan reprezintă o lucrare cu mult suflet, realizată cu un profesionalism dobândit prin cariera de profesor sociolog. Stavrofora Irina Pântescu, întâia stareță a Mănăstirii Voroneț, este prezentată cu personalitatea ei luminoasă, ce iradiază în jur credință, energie, însuflețire, încredere și altruism.

În carte, ea apare cu apelativul „măicuța”, așa cum este numită de toți cei care o cunosc, un apelativ care, după ce parcurgi câteva pagini din viața ei, capătă sens prin puterea sa de a construi o familie extinsă, un grup apropiat de Mănăstirea Voroneț, ce are ca țintă finală bucuria mântuirii.

Autoarea scrie cartea prin metoda biografică interpretativă, care, așa cum o găsim definită în carte, este o narațiune biografică prin care evenimentele sunt prezentate într-o ordine secvențială. Prin aceasta, un cercetător își propune ca prin studiul de documente, observații directe, relatări și narațiuni despre viața unei persoane, să construiască un model explicativ al persoanei analizate, din punct de vedere psihologic și comportamental.

Considerăm că acest portret în cuvinte și imagini al stavroforei Irina Pântescu poate să fie un exemplu de trăire în Hristos, care să ne inspire pe fiecare dintre noi să rămânem verticali în misiunea noastră atunci când mulți poate renunță, să ducem cu demnitate orice greutate și să ne luăm misiunea de a duce mai departe credința ortodoxă și dragostea pentru țară.

 

Redacția Editurii CRIMCA

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carmen Cornelia BALAN, Stavrofora Irina Pântescu – întâia stareță a Mănăstirii Voroneț. Biografie interpretativă, Ed. Crimca, Suceava, 2021.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carmen Cornelia BALAN, Stavrofora Irina Pântescu – întâia stareță a Mănăstirii Voroneț. Biografie interpretativă, Ed. Crimca, Suceava, 20210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei