Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 180 (8404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ansamblu rezidenţial cu șase etaje, în centrul Sucevei, pe locul fostului Hotel Gloria

Joi, 3 August 2023 (19:30:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Unul dintre cele mai discutate proiecte imobiliare ale Sucevei, cel al blocurilor care urmau să fie făcute lângă Palatul Administrativ, pe terenul de pe care au fost demolate fostul Hotel Gloria, sediul Arhiepiscopiei, cât și un vechi bloc de locuințe, revine la autorizare, sub o nouă formă.

În cadrul procesului de consultare publică, Primăria Suceava a anunțat joi

intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal cu Regulament de urbanism aferent pentru ansamblu rezidenţial de clădiri cu regim mare de înălţime cu funcţiuni mixte: locuinţe colective, spaţii comerciale, spaţii pentru alimentaţie publică, spaţii pentru prestări servicii, spaţii pentru birouri, locuri de parcare supraterane şi subterane, pe teren proprietate privată în suprafață totală de 6350 mp, identic cu parcelele cadastrale nr. 54770 (5921 mp) și nr. 56614 (429 mp), situat pe str. Vasile Bumbac.

Inițiatorul proiectului este Niva Development SRL, societate controlată de Vasile Armenean, fostul patron al fabricii de înghețată Betty Ice.

Terenul vizat, în suprafaţă de 6350 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Suceava şi este delimitat la Nord de Aleea Nucului, la Est de strada Vasile Bumbac, la Sud de Aleea Pinului şi la Vest de aleea de acces a locuinţelor colective din vecinătate.

În zonă există toate tipurile de reţele edilitare: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaz şi energie electrică.

 

O clădire uriașă, cu șase etaje, în loc de trei blocuri turn

Numai că, spre deosebire de proiectele anterioare puse în discuție publică și în comisia de urbanism a municipiului, în loc de trei blocuri cu 10 etaje (ultima variantă) sau trei blocuri cu șase etaje și mansardă (prima variantă), acum va fi un complex rezidențial înglobat într-o singură clădire, uriașă.

Clădirea va fi amenajată pe nouă niveluri (inclusiv cele din subteran), deoarece va avea un regim de înălţime maxim de 2S+P+5E+6R, respectând distanţa recomandată între clădirile de locuinţe colective învecinate şi faţă de clădirea Palatului Administrativ.

Mai exact, este propusă o retragere de cca. 6 metri de la strada Vasile Bumbac şi de minimum 5 m faţă de limitele laterale şi posterioare de proprietate.

De asemenea, clădirea va conţine şi un element arhitectural diferit, şi anume reconstruirea faţadei unei construcţii ce a existat pe teren – Hotelul Gloria. Această faţadă se va încadra în stilul arhitectural specific secolelor XIX-XX, şi nu va depăşi înalţimea parterului.

 

Ansamblu rezidențial cu funcțiuni mixte, într-o zonă de mare interes

Conform proiectanților ansamblului rezidențial propus, zona studiată prezintă un real potenţial de dezvoltare, fiind o arie cu o importantă rezervă de teren, cu o accesibilitate ridicată, în apropierea unor obiective de interes şi bine relaţionată cu centrul oraşului.

Tocmai de aceea pe terenul studiat se propune realizarea unui ansamblu rezidențial cu funcțiuni mixte – ce va cuprinde locuințe colective, spații comerciale, spații pentru alimentație publică, spații pentru prestări servicii, spații pentru birouri – care va avea rolul atât de deservire a unei arii importante din zona studiată, cât și în realizarea unei conexiuni importante la nivelul orașului, cu un important rol în asigurarea unei continuități și coerențe a peisajului urban.

Publicul interesat este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile începând cu data de 03.08.2023, la registratura Primăriei municipiului Suceava din bdul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri, sau pe adresa de e-mail urbanism@primariasv.ro.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblu rezidenţial cu șase etaje, în centrul Sucevei, pe locul fostului Hotel Gloria.
 Vizualizări articol: 2369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ansamblu rezidenţial cu șase etaje, în centrul Sucevei, pe locul fostului Hotel Gloria3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei