Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 180 (8404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar cu prejudiciu foarte mare

Un investitor imobiliar vizat de numeroase reclamații a fost inculpat oficial pentru înșelăciuni cu prejudiciu de 380.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un investitor imobiliar din municipiul Suceava, care are blocuri în cartierul Zamca, mai sus de Liceul Filadelfia, reclamat în ultimii ani pe la Poliție și nu numai de mai mulți oameni care nu au mai primit apartamentele pentru care au încheiat contracte și au plătit integral sumele ori parte din acestea, a fost pus oficial sub acuzare pentru înșelăciune în formă continuată.

Bogdan Vasile Pascari a fost audiat în prezența unui avocat ales și plasat sub control judiciar în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și anchetat de polițiștii de la Serviciul Economic.

Omului de afaceri i-au fost impuse mai multe obligații și restricții, printre altele neavând voie să părăsească țara.

De precizat că anterior acestei măsuri, polițiștii și procurori au reușit să pună sechestru pe o parte din apartamentele din blocul cu pricina.

Practic, până acum dosarul era in rem, față de fapte, iar de acum încolo cercetările se îndreptă direct spre persoana lui Pascari.

 

Acuzațiile din dosar și prejudiciul rezultat doar din 8 contracte

În cadrul dosarului penal există la acest moment opt părți vătămate care au cerut tragerea la răspundere sub aspect penal a lui Pascari. Alte persoane au ales să deschidă acțiuni în instanță, pe cale civilă, prin care solicită să își primească apartamentele conform contractelor încheiate ori banii înapoi, cu dobânzi legale, plus daune morale.

Sunt deja câteva decizii ale instanțelor de judecată favorabile reclamanților, însă soluțiile nu sunt definitive.    

Pascari este acuzat că, în perioada august 2018 - iunie 2022, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, a indus și menținut în eroare opt persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de acestea, anume că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit în cartierul Zamca.

Prejudiciul calculat pentru persoanele vătămate părți civile este de 378.333 euro. Rezultă un prejudiciu de aproape 50.000 de euro de păgubit.

Între părți s-au încheiat contracte notariale privind promisiunea bilaterală de vânzare a unor apartamente.

De precizat că sunt și oameni care s-au mulțumit să își recupereze banii virați conform contractelor, fără alte pretenții, deși au avut practic sume mari de bani blocate chiar și doi ani de zile. 

 

Cum se apără Bogdan Vasile Pascari. Susține că a trebuit să schimbe regulile jocului din cauza pandemiei

 

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materiale de construcții au explodat, la fel și prețurile apartamentelor. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente, contrar contractelor încheiat anterior.

Acesta a restituit în unele cazuri banii celor care au renunțat la ideea de a mai intra în posesia apartamentului râvnit.

Sunt și situații punctuale când cumpărătorii nu au primit apartamentele fiind invocate litigiile deja deschise de alți cumpărători și blocarea cărții funciare.

Bogdan Vasile Pascari respinge toate acuzațiile și se bazează pe argumentul că blocul respectiv are 73 de apartamente și că cei mai mulți dintre clienții săi sunt acum în casele lor.

El susține că în acest caz nu poate fi vorba de înșelăciune, ci doar de litigii privind contracte notariale privind promisiunea bilaterală de vânzare a unor apartamente

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal.

Până la o sentință definitivă a judecătorilor, Bogdan Vasile Pascari se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un investitor imobiliar vizat de numeroase reclamații a fost inculpat oficial pentru înșelăciuni cu prejudiciu de 380.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Un investitor imobiliar vizat de numeroase reclamații a fost inculpat oficial pentru înșelăciuni cu prejudiciu de 380.000 de euro4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei