Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 180 (8404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Ana Maria Pușcă, absolventă de top a Colegiului ,,Dragoș Vodă”, recompensată cu o excursie în Franța

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ana Maria Pușcă, proaspăt absolventă a Colegiului Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, admisă la Facultatea de Chimie din cadrul Universității „Al.I. Cuza” Iași, a fost recompensată cu o excursie de o săptămână în Franța, în urma unui concurs de eseuri în limba franceză.

Competiția organizată de Kiwanis România, organizație caritabilă, a beneficiat de înscrierea a circa 50 de elevi din toată țara, doi dintre aceștia fiind răsplătiți cu o excursie de 8 zile în capitala Franței.

„Îmbinând ambiția, curajul, perseverența și munca am reușit pentru doi ani consecutivi să mă remarc în cadrul concursului de eseuri în limba franceză organizat de Kiwanis Câmpulung Moldovenesc. Datorită acestor rezultate am fost recompensată cu o excursie în Franța. Împreună cu Lazăr Ovidiu din Galați, celălalt câștigător al concursului, am pătruns într-o adevărată aventură. Timp de opt zile, am acumulat cunoștințe vaste despre istoria îndelungată și complexă, cu o moștenire bogată a regilor și monarhilor, mi-am îmbogățit informațiile despre numeroșii scriitori de geniu, iar ochii mei au țintit spre o arhitectură fantastică”, a mărturisit Ana Maria.

„Am fost ținută de mână și sprijinită de profesori cărora le datorez o mare parte din reușitele mele”

 

Pasionată de chimie și de limba franceză deopotrivă, tânăra a adunat de-a lungul anilor de liceu numeroase distincții la concursurile de profil, rezultate încununate de premiul constând în excursia în Paris, de la finele lunii iulie.

„Cert este că singură nu aș fi reușit să trec peste treptele cunoașterii, însă, la fiecare pas, am fost ținută de mână și sprijinită de profesori cărora le datorez o mare parte din reușitele mele. (... ) Am învățat să iubesc multitudinea de informații, nu să le văd ca pe o povară și am muncit alături de profesori dedicați până ce am ajuns în momentul în care să nu mai rețin numărul diplomelor obținute. (...)

Când vine vorba de limba franceză, datorez toate rezultatele mele și cunoștințele unei singure doamne profesoare, care timp de patru ani și-a dedicat inclusiv timpul liber pentru formarea mea. Deși profilul meu, Științe ale naturii, nu îmbrățișa limbile străine, potențialul meu a fost observat de către doamna profesoară Racoviță Annemarie, care mi-a fost sprijin încă din clasa a noua.

Îmbrățișez întregul colectiv didactic al Colegiului Național <Dragoș Vodă> și le sunt recunoscătoare pentru mediul în care timp de patru ani am evoluat. Aduc mulțumiri suplimentare doamnei director prof. Carp Dorina și tuturor cadrelor didactice care au dat aripi visului meu până când acesta a devenit realitate”, a mai completat Ana Maria Pușcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ana Maria Pușcă, absolventă de top a Colegiului ,,Dragoș Vodă”, recompensată cu o excursie în Franța.
 Vizualizări articol: 2218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Ana Maria Pușcă, absolventă de top a Colegiului ,,Dragoș Vodă”, recompensată cu o excursie în Franța4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei