Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 180 (8404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Judecătorii i-au ridicat controlul judiciar investitorului imobiliar Bogdan Vasile Pascari

Joi, 3 August 2023 (14:34:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lovitură de teatru în cazul acțiunii polițiștilor și a procurorilor față de investitorul imobiliar din Suceava reclamat pentru înșelăciune de mai mulți oameni care nu au mai primit apartamentele pentru care au încheiat contracte și au plătit integral sumele ori parte din acestea.

Bogdan Vasile Pascari a contestat, prin avocați, măsura controlului judiciar impusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, măsură prin care avea impuse o serie de obligații și restricții.

Judecătoria Suceava a admis plângerea lui Pascari și a revocat controlul judiciar, măsura fiind definitivă.

Pascari are așadar libertate deplină de mișcare și nu mai trebuie să respecte un grafic de supraveghere. De precizat totuși pentru cei mai puțin familiarizați cu chestiuni juridice că ridicarea acestei măsuri nu are legătură cu judecarea vinovăției. Judecătorii au analizat strict dacă se impune sau nu măsura controlului judiciar.   

Ancheta polițiștilor de la Serviciului Economic, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, continuă, iar dacă până acum dosarul era in rem, față de fapte, de acum încolo cercetările se îndreaptă direct spre persoana lui Pascari.

 

·        Acuzațiile oficiale pentru care a fost inculpat Pascari

 

Pascari este acuzat că, în perioada august 2018 - iunie 2022, în calitate de administrator al S.C. Alpha House Construct S.R.L., a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia, anume că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit în cartierul Zamca.

Alte persoane au ales să deschidă acțiuni în instanță, pe cale civilă, prin care solicită să își primească apartamentele conform contractelor încheiate ori banii înapoi, cu dobânzi legale, plus daune morale.

Sunt și alte persoane care se declară păgubite cu sume mari, 19.000 de euro într-un caz, bani care au reprezentat avansul pentru un apartament. 

Prejudiciul pentru persoanele vătămate părți civile este calculat la 378.333 euro. Între părți s-au încheiat contracte notariale privind promisiunea bilaterală de vânzare a unor apartamente.

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materiale de construcții au explodat. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pentru respectivele apartamente.

Bogdan Vasile Pascari respinge toate acuzațiile și se bazează pe argumentul că blocul respectiv are 73 de apartamente și că cei mai mulți dintre clienții săi sunt acum în casele lor.

El susține că în acest caz nu poate fi vorba de înșelăciune, ci doar de litigii privind contracte notariale privind promisiunea bilaterală de vânzare a unor apartamente

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal.

Până la o sentință definitivă a judecătorilor, Bogdan Vasile Pascari se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii i-au ridicat controlul judiciar investitorului imobiliar Bogdan Vasile Pascari.
 Vizualizări articol: 1946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judecătorii i-au ridicat controlul judiciar investitorului imobiliar Bogdan Vasile Pascari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei