Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 150 (8374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evangelia de la Matei 11, 13-19

Matei 16, 13-19„Și venind Iisus în pârțile Cezareii lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului? Iar ei au răspuns: Unii, Ioan Botezătorul, alții Ilie, alții Ieremia sau unul dintre prooroci.  Și le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt? Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sânge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Şi Eu îți zic ție, că tu ești Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porțile iadului nu o vor birui. Şi îți voi da cheile împărăției cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.”

Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului? Această întrebare a fost adresată Apostolilor de către Domnul Iisus Hristos. Unii credeau că este Ioan Botezătorul, alţii Ilie sau Ieremia. Gândeau că minuni şi învăţături aşa deosebite nu pot veni decât din partea cuiva care avea o viaţă sfântă. Însă dincolo de percepţia mulţimilor, este important să vedem cum priveau Apostolii pe Mântuitorul. Prin cuvintele exprimate de Petru vedem că ei vedeau în persoana Domnului Hristos pe Izbăvitorul, pe Fiul lui Dumnezeu. Din acest motiv fiecare dintre ucenici şi-a dedicat viaţa propovăduiri învățăturilor Sale. Ei nu vorbeau despre un simplu învăţător, ci de Iisus Hristos, Cel ce a Înviat și s-a Înălțat la ceruri. Şi noi învăţăm de la fiecare dintre apostoli ce înseamnă să-ți dăruiești viaţa lui Dumnezeu și mai ales cum trebuie să oferi fiecărui suflet din această lume dragostea și binecuvântarea divină. La Sfântul Petru admirăm înţelepciunea, spiritul de luptător neînfricat, dar mai ales puterea de a se întoarce atunci când L-a părăsit pe Mântuitorul. De la Sfântul Pavel moștenim hotărârea de a-L urma necondiționat pe Domnul Hristos, profunzimea scrierilor sale și dăruirea pe care a avut-o în a propovăduirea Evangheliei Fiului lui Dumnezeu. Și ei au avut de înfruntat firea duplicitară și potrivnică a contemporanilor, însă aveau în inimi cuvintele Mântuitorului: „În lume necazuri veţi avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea!”.

Aşa să ne rugăm în această zi: „Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel, rugați-vă Milostivului Dumnezeu, pentru mântuirea sufletelor noastre!”.

Pr. Dumitru PĂDURARU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evangelia de la Matei 11, 13-19.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evangelia de la Matei 11, 13-195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei