NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colocviul „Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” ediția a XVI-a, cu tema „Durată românească. Libertate și conștiință”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în perioada 21–24 august, la Mănăstirea Putna a avut loc a XVI-a ediție a colocviului anual dedicat memoriei acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta, tema acestui an fiind „Durată românească. Libertate și conștiință”.

Întrucât în acest an, în 7 februarie, s-au împlinit 90 de ani de la nașterea acad. Dan Hăulică (1932–2014), la Mănăstirea Putna, în Centrul Cultural „Iacob Putneanul”, a fost deschisă expoziția „Durată românească: libertate și conștiință”, închinată memoriei criticului de artă, cel care a avut inițiativa înființării fundației „Credință și creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”. Expoziția se poate vizita zilnic, până în 5 octombrie.

Duminică, 21 august, la ora 16.00, în biserica Mănăstirii Putna s-a slujit un Te Deum în deschiderea lucrărilor simpozionului. Participanții s-au deplasat după aceea la mormântul Maicii Benedicta, unde s-a făcut o slujbă de pomenire la care au fost pomeniți atât acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga, cât și finul acesteia, acad. Dan Hăulică.

În continuare, în sala de expoziție de la Centrul Cultural Mitropolit Iacob Putneanul, domnul Mircea Oliv a prezentat expoziția „Durată românească: libertate și conștiință”. După aceea, în sala de conferințe a Centrului Cultural a avut loc deschiderea lucrărilor și au fost prezentate ultimele publicații apărute sub egida Fundației Credință și Creație, la Mănăstirea Putna, și numărul 13/2020 al revistei Caietele de la Putna, care înmănunchează comunicările simpozionului cu tema „Credință. Cultură. Transmitere” din anul 2019.

În zilele de 22 și 23 august au fost susținute comunicările, iar miercuri, 24 august, participanții au fost în pelerinaj la Schitul „Sfântul Ilie” Salaș.

A consemnat: Monah Ambrozie Gavrilă (Mănăstirea Putna)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colocviul „Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” ediția a XVI-a, cu tema „Durată românească. Libertate și conștiință”.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colocviul „Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” ediția a XVI-a, cu tema „Durată românească. Libertate și conștiință”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte