Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 267 (7268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 informaţii care ne ajută să îl cunoaştem mai bine pe Sfântul Mina

Iată zece lucruri mai puţin ştiute despre Sfântul Mina, grabnic ajutător al celor păgubiţi şi unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi egipteni ai Ortodoxiei:

1) Sfântul Mina s-a născut în apropiere de Memphis, vechea capitală a faraonilor. A trăit în vremea împăraţilor romani Diocleţian şi Maximian.

2) Se înrolează în armata imperială, dar o părăseşte imediat, pe 23 februarie 303, când Diocleţian a emis primul edict de persecutare a creştinilor, dedicându-se întru totul vieţii ascetice.

3) După un timp, părăseşte deşertul în care se nevoia şi ajunge în oraşul Cotyaeum (Turcia), în preajma unei sărbători păgâne, şi îşi mărturiseşte fără nici o rezervă credinţa în Hristos.

4) În urma acestui fapt, este luat de câţiva soldaţi şi ajunge în faţa prefectului Pyrrhus, care îl îndeamnă să se lepede Hristos. Pentru că a refuzat, i s-au tăiat mai întâi mâinile şi picioarele, apoi capul.

5) Conform tradiţiei, sora Sfântului Mina i-a luat trupul şi l-a dus în Alexandria, pentru a-l îngropa. După ce persecuţia împotriva creştinilor a încetat, Patriarhului Atanasie al Alexandriei i s-a arătat în vis un înger, care i-a spus să mute moaştele Sfântului Mina în Deşertul de Vest.

6) Ajungând la marginea Lacului Mariut, cămila pe care era aşezat trupul Sfântului nu a mai vrut să se mişte din loc. Patriarhul, alături de credincioşi, a interpretat acest lucru ca pe un semn de la Dumnezeu şi a aşezat trupul Sfântului Mina într-o groapă, exact în acel loc.

7) Conform Sinaxarului, nimeni nu a ştiut nimic multă vreme despre locul în care au fost îngropate osemintele Sfântului Mina până când, într-o zi, un păstor s-a vindecat, trecând pe acolo, alături de turma sa.

8) Locul a devenit cunoscut între creştini în scurt timp. Însăşi fiica Sfântului Împărat Constantin cel Mare a ajuns aici şi s-a vindecat de lepră.

9) În urma acestei minuni, Sfântul Mina i s-a arătat în vis împăratului şi i-a spus că în acel loc se află înmormântat trupul său.

10) Drept mulţumire, împăratul a construit o biserică şi a aşezat aici racla cu moaştele Sfântului. Aşa a luat naştere „Abu Mena”, oraşul Sfântului Mina, unul dintre cele mai vestite locuri de pelerinaj din lume.

(Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 informaţii care ne ajută să îl cunoaştem mai bine pe Sfântul Mina.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
10 informaţii care ne ajută să îl cunoaştem mai bine pe Sfântul Mina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei