Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Conferinţa ”Icoana sau imaginea sacră. O teologie comparată”, susţinută de pr. prof. univ. Ioan Emil Jurcan

Parohia Sfântul Nicolae şi Sfânta Bridgite de Kildare din oraşul irlandez Galway, Protopopiatul Ortodox Român al Irlandei, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale, vă invită să participaţi la conferinţa ”Icoana sau imaginea sacră. O teologie comparată”, susţinută de către pr. prof. univ. Ioan Emil Jurcan (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, România), în cadrul Congresului Internaţional NEPSIS Irlanda şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord care se va desfăşura, în perioada 5-8 octombrie 2017, în oraşul Galway din Irlanda.

Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, şi cu participarea PS Părinte Ignatie Mureşeanul, Arhiereu – Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei. Acest proiect este susţinut, prin implicarea în mod consecvent şi direct, a Excelenţei Sale, doamna Manuela Breazu, Ambasadorul României la Dublin, Irlanda.

Acest proiect beneficiază de finanţare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, prin Programul Spiritualitate şi Tradiţie, Andrei Şaguna, fapt care va acoperi costurile de cazare şi masă pentru primii 100 de participanţi înscrişi. Cinci tineri români vor beneficia de burse, pentru a le facilita participarea la Congres şi pentru a acoperi costurile de transport dinspre şi înspre România. 

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi NEPSIS a fost înfiinţată în 1999, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif. Mai târziu, au mai fost înfiinţate şi alte asociaţii sau grupări, în diferite ţări, oraşe sau parohii. Scopul lor este acela de a crea o legătură între tinerii din ţară şi cei din străinătate, pentru a reuşi împreună să facă faţă provocărilor pe care le aduce, pe de o parte, viaţa într-o ţară străină, iar pe de altă parte, societatea actuală.

Congresul NEPSIS Irlanda şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord se desfăşoară pe durata a 4 zile. Startul se dă în seara zilei de joi, 5 octombrie, care va fi dedicată sosirii primilor participanţi, urmată de o vizită a oraşului şi de o introducere în cultura irlandeză, prin participarea la un Concert de Muzică Tradiţională Irlandeză, într-un pub irlandez.

Prima parte a zilei de vineri, 6 octombrie, va fi dedicată unei excursii în zona Cliffs of Moher, County Clare. Deschiderea oficială a Congresului va avea loc la Biserica St. Nicholas' Collegiate Church, Lombard Street din Galway, spre finalul zilei de vineri, urmată de cină şi vizionare de film.

A treia zi a Congresului, sâmbătă, 7 octombrie, va debuta cu conferinţa ”Icoana sau imaginea sacră. O teologie comparată”, susţinută de pr. prof. Emil Jurcan, la Biserica St. Nicholas' Collegiate Church.

După prânz, vor urma ateliere pe teme propuse de tinerii participanţi.

Spre finalul zilei de sâmbătă, va avea loc un program artistic susţinut de Quartetul Con Tempo, Corul Şcolii Parohiale din Galway, dansuri irlandeze, Nepsis Junior.

În a patra zi a Congresului, duminică dimineaţă, 8 octombrie, PS Părinte Ignatie Mureşeanul va sluji Sfânta Liturghie la Biserica St. Nicholas' Collegiate Church din Galway. După Sfânta Liturghie Arhierească, toţi cei prezenţi sunt invitaţi la o agapă. Congresul se va încheia cu o sesiune de concluzii şi reflecţii. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Organizator: Parohia Sfântul Nicolae şi Sfânta Bridgite de Kildare, pr. Tudor Ghiţă, Diacon Bogdan Valeriu Cârdu, pr. Mihai Razvan Novacovschi (Birmingham şi Ledbury). Contact:  nepsisUKIE@yahoo.com, Telefon: 00 353 086 228 2690. 

(Pr. Tudor Ghiţă)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţa ”Icoana sau imaginea sacră. O teologie comparată”, susţinută de pr. prof. univ. Ioan Emil Jurcan.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţa ”Icoana sau imaginea sacră. O teologie comparată”, susţinută de pr. prof. univ. Ioan Emil Jurcan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei