Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iul 2017 - Anul XXII, nr. 148 (6564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătorile nu sunt zile de trândăvire, ci de mulţumire adusă lui Dumnezeu

„În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit şi au început să smulgă spice şi să mănânce. Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-aţi citit ce-a făcut David când a flămânzit, el şi cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului şi a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoţilor? Sau n-aţi citit în Lege că preoţii, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta şi sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici. Dacă ştiaţi ce înseamnă: Milă voiesc iar nu jertfă, n-aţi fi osândit pe cei nevinovaţi. Că Domn este şi al sâmbetei Fiul Omului.” (Matei 12, 1- 8)

Preceptele Legii vechi interziceau orice activitate în ziua de sabat. Era o zi sfântă şi trebuia tratată ca atare. Chiar şi simplul gest de a smulge spice a fost considerat de farisei ca fiind o ofensă adusă lui Dumnezeu şi poruncilor Sale. Cine nu se conforma normelor era considerat un călcător de Lege. Ei au venit în faţa Domnului Iisus Hristos şi au reclamat acest lucru. Însă cei de atunci au uitat că în faţa lor Se afla chiar Fiul lui Dumnezeu, Cel care poate să lege şi să dezlege ziua sâmbetei. Iudeii serbau sâmbăta ca amintire a ieşirii din robia egipteană. Pentru un creştin, mai importantă este ziua de duminică, zi în care Domnul Hristos a înviat şi ziua în care prin Pogorârea Sfântului Duh a fost întemeiată Biserica creştină. Sărbătorile închinate Domnului Hristos, Maicii Domnului şi altor sfinţi nu sunt prilejuri de trândăvire, ci zile în care trebuie să mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile Sale şi pentru ocrotirea lumii întregi.

(Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătorile nu sunt zile de trândăvire, ci de mulţumire adusă lui Dumnezeu.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sărbătorile nu sunt zile de trândăvire, ci de mulţumire adusă lui Dumnezeu4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei