Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iul 2017 - Anul XXII, nr. 148 (6564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Record de medii sub 5 la admiterea la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Record negativ printre elevii care au susţinut în acest an examenul de evaluare naţională, viitorii boboci de liceu.

Dintre cei 6.046 de adolescenţi care în această vară au încheiat socotelile cu ciclul gimnaziul, 969 figurează cu medii de admitere mai mici de 5.

Aşadar, au avut note mediocre, de repetenţie, atât la examenul de evaluare naţională, cât şi pe parcursul anilor de gimnaziu.

 Din cele 968 de medii de admitere mai mici de 5, 58 sunt între 2 şi 3, iar 272 sunt între 3 şi 4. Cea mai mică medie de admitere la liceu din judeţ aparţine unui elev al Liceului „Ion Nistor” Vicovu de Sus şi este de 2,04.

Aceste medii nu sunt un impediment pentru a frecventa în continuare cursurile unui liceu din judeţ, din moment ce singura condiţie pentru a ajunge licean este ca elevul să fi participat la evaluarea naţională. Nu contează notele obţinute, iar atâta timp cât un absolvent cu medie de admitere îşi doreşte să continue la liceu şi îşi alege o opţiune realistă, acesta va fi admis.

De mai mulţi ani s-a renunţat la obligativitatea de a se intra la liceu cu o medie de cel puţin 5, sistemul fiind deseori criticat pentru această măsură mult prea permisivă cu elevii foarte slabi.

De aici vin şi o serie de explicaţii în ceea ce priveşte absolvenţii de liceu care nu reuşesc să promoveze examenul de bacalaureat. Este greu de crezut că un elevcu media de admitere de 3, 4 sau 5 va recupera materia neasimilată în patru ani de gimnaziu, plus cea din anii de liceu, pentru ca la bacalaureat să ia cel puţin media şase.

Cât priveşte partea superioară a ierarhiei privind mediile de admitere, cinci elevi suceveni vor fi admişi la liceu cu media de admitere 10, aceştia obţinând calificativul maxim atât la evaluarea naţională, cât şi în clasele V - VIII.

Urmează trei elevi cu media de 9,99. În total, sunt 24 de elevi cu medii între 9,90 şi 9,99. Sunt 921 de medii peste 9 şi 1.059 între 8 şi 8,99.

 

Loteria repartizării

Elevii care vor participa în acest an la prima etapă de admitere în clasa a IX-a de liceu au fost ierarhizaţi de Ministerul Educaţiei, în funcţie de mediile obţinute la evaluarea naţională (care au o pondere de 80%) şi de cele generale ale claselor de gimnaziu (au o pondere de 20%).

Loteria repartizării computerizate e aşteptată cu sufletul la gură de mare parte dintre candidaţi, mai ales când este vorba despre clase şi colegii unde concurenţa e ridicată. Câţiva însă, cei cu medii aproape de 10, au siguranţa că vor fi admişi la orice liceu îşi doresc.

În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa  şi ulterior vor verifica opţiunile lor în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi. 

 Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor claselor a VIII-a este programată pentru 12 iulie. Repartizarea se realizează în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de medii sub 5 la admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 5218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Record de medii sub 5 la admiterea la liceu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei