Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iul 2017 - Anul XXII, nr. 148 (6564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supraviețuirea creştinului ȋn cetate

„Cetatea este sub asediu, iar apărarea ei este intrinsec legată de religie şi, mai precis, de interpretarea pe care Creştinismul şi tradiția sa o vor lua în sfera publică românească”, susține Paul Dragoş Aligică.

În cetate, astăzi, creştinul are nevoie de un manual de supraviețuire, iar Adrian Papahagi a schițat un astfel de manual şi l-a publicat la Editura Doxologia, în Colecția Eseu.

Creştinul în cetate” este o carte remarcabilă şi merită citită cu mare atenție pentru că explică publicului român un lucru esențial, şi anume, faptul că „ordinea politică şi administrarea ei nu pot fi reduse la simple forme, formule sau modele instituționale. Mai precis, că instituțiile, politicile şi organizațiile guvernanței publice sunt în ultimă instanță tot atât de bune sau tot atât de rele pe cât sunt oamenii ce le creează, adoptă, mențin şi conduc”, după cum afirmă Paul Dragoş Aligică în prefața volumului.

Aceasta este şi una dintre problemele despre care vor vorbi Adrian Papahagi şi Radu Preda în cadrul evenimentului de lansare a volumului „Creştinul în cetate”, organizat de Editura Doxologia din Iaşi, miercuri, 3 mai, la Muzeul Unirii din Iaşi, începând cu ora 12.00.

Adrian Papahagi este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj. Medievist, doctor în filologie la Universitatea Paris IV – Sorbonne (2006), a fost elev străin al École Normale Supérieure şi bursier al The Warburg Institute – Londra, Maison française d’Oxford şi New Europa College – Bucureşti. Între 1999-2003, a predat la Sorbona şi la Institutul Catolic din Paris. A publicat câteva zeci de studii de medievistică în periodice importante, precum şi la edituri prestigioase, cum ar fi Palgrave-Macmillan, Brepols sau Presses de l’Université de Paris – Sorbonne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supraviețuirea creştinului ȋn cetate.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Supraviețuirea creştinului ȋn cetate3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei