Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iul 2017 - Anul XXII, nr. 148 (6564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Da, aşteptăm trofeul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alaltăieri s-a încheiat pseudocampionatul mondial de fotbal numit Cupa Confederaţiilor. Finala s-a jucat la Sankt Petersburg şi le-a adus faţă în faţă pe campioana mondială, Germania, şi campioana Americii de Sud, Chile. Ştiţi dv, echipa aia care în ultimul meci de pregătire de dinaintea Cupei Confederaţiilor a jucat cu echipa numită România, în faţa căreia a luat bătaie, chiar una memorabilă, din moment ce a primit 3 goluri, lucru care nu i s-a întâmplat ulterior în Rusia, unde în niciunul din cele 5 meciuri jucate nu a încasat atâtea. Dacă avem în vedere criteriile de departajare în mai toate competiţiile, în meciurile contra Chile ne-am dovedit mai buni ca nemţii, întrucât la diferenţă de goluri egală, plus unul, avem mai multe înscrise decât nemţii, noi câştigând cu 3 - 2, iar ei doar cu 1 - 0. Ceea ce face din România o aproape normală deţinătoare a acestui trofeu, acordat însă nemţilor pentru simplul fapt că ei au fost acolo, iar noi nu. Mă gândesc totuşi că nemţii vor avea obraz şi vor renunţa la trofeu în favoarea României, mai ales că această competiţie e de fapt una amicală, iar nemţii ştiu şi ei că la amicale nu-i bine să te pui cu România, că-ţi dă, dacă se enervează, chiar şi 5 - 1. Aş vrea însă să subliniez un lucru care chiar m-a pus pe gânduri: cu vreo două seri mai devreme, tot nemţii, însă ăia mai tinerei, de sub 21 de ani, au câştigat Campionatul European, bătând în finală o Spania pe care absolut toată lumea, inclusiv toate casele de pariuri, o vedea câştigătoare, ba chiar la scor. Apoi, alaltăieri, au venit şi adulţii care au câştigat Cupa Confederaţiilor, într-o finală în care Chile, deşi a tras de 20 de ori la poartă, n-a dat nicio clipă senzaţia că ar putea câştiga. Culmea culmilor e că la nemţi erau doar 3 fotbalişti de care ştiam până acum: Ter Stegen, în poartă, Draxler, căpitan, şi Emre Can care e, zău, neamţ! Restul? Necunoscuţi. De pe la Hoffenheim, Augsburg ori Mainz. Şi toţi tineri. Care, presupun, n-au încăput în lotul pentru Europeanul câştigat vineri! Abia chestia asta e de speriat. Noroc că pe noi nu ne sperie nimic, cel puţin când e vorba de amicale. În competiţii oficiale nu ne-am întâlnit, cred, niciodată cu ei. Şi nici nu se-arată prea curând vreo ocazie, că ei se duc la mondiale! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Da, aşteptăm trofeul.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Da, aşteptăm trofeul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei