Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2016 - Anul XXI, nr. 202 (6315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Resfinţirea bisericii cu hramul „Sfânta Treime“ din Parohia Arbore

Duminică, 28 august, credincioşii din Parohia Arbore, judeţul Suceava, au participat la slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime“. Slujba de târnosire, urmată de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Procopie“ din Milişăuţi.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Înaltpreasfinţitul Pimen a făcut referire la Evanghelia care s-a citit în Duminica a X-a după Rusalii, despre vindecarea copilului lunatic, subliniind cât de important este să punem nădejde în rugăciunile noastre către Domnul : „Sfinţii Apostoli de ce nu l-au putut vindeca, oare nu aveau credinţă? Aveau, sigur că aveau, dar nu era încă deplină! Iubiţi credincioşi, trebuie să avem o credinţă foarte puternică. Atunci când ne rugăm la Dumnezeu, trebuie să ne rugăm din toată inima noastră. Nu întotdeauna ni se împlinesc cererile, deşi venim la preoţi, la episcopi. De ce oare? Răspunsul este taina lui Dumnezeu, El ştie mai bine ce ne este de folos. Şi suferinţa ne este de folos, pentru că ne aducem aminte mai uşor şi mai bine de Dumnezeu. Pomenesc deseori despre o credincioasă care a mers la Ierusalim şi striga din toate puterile ei pentru ajutor de la Dumnezeu, iar cei din jur au întrebat-o de ce strigă atât de tare. Femeia a răspuns că a părăsit-o Dumnezeu, pentru că nu mai avea necazuri şi nici încercări. Iată, aşadar, că necazurile sunt chemări ale lui Hristos pentru a fi mai buni, mai credincioşi, mai iertători, mai milostivi şi mai rugători, pentru că noi uităm adesea de binele pe care Dumnezeu ni-l face“.

Pentru osteneala depusă în ultimii ani, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a oferit diplome şi distincţii de vrednicie pentru noii ctitori, apoi s-a slujit o panihidă în memoria ctitorilor şi a preoţilor slujitori trecuţi la Domnul.

Comitetul parohial a pregătit pentru toţi închinătorii pachete de hrană, iar pentru cei veniţi de departe o agapă frăţească.

Biserica „Sfânta Treime“ din localitatea Arbore are o istorie bogată, la cei 104 ani de existenţă. Ridicată din zid, pe temelie de piatră, în stil arhitectonic grecesc, biserica a fost refăcută între anii 1980-1984, perioadă în care s-a definitivat şi pictura interioară.

Lucrările de reamenajare a acoperişului, de înlocuire a sfintelor cruci, lucrările de refacere şi înfrumuseţare a incintei au îmbrăcat în straie noi biserica. (C.R., sursa Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resfinţirea bisericii cu hramul „Sfânta Treime“ din Parohia Arbore.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resfinţirea bisericii cu hramul „Sfânta Treime“ din Parohia Arbore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei