Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2016 - Anul XXI, nr. 202 (6315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sute de mii de euro plătite anual de unităţile spitaliceşti pe service-ul aparaturii medicale

Marţi, 30 August 2016 (15:55:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Bethesda, Ştefan Puşcaşu, atrage atenţia asupra faptului că CAS (Casa de Asigurări de Sănătate) obligă unităţile spitaliceşti să încheie contracte de service doar cu importatorii de aparatură medicală.

Puşcaşu susţine că aceştia percep tarife enorme pe serviciile de întreţine a aparaturii medicale, astfel încât service-ul unui RMN depăşeşte 80.000 de euro pe an, iar service-ul unui Computer Tomograf ajunge la 70.000 de euro anual, respectiv 5.000 de euro pe lună.

„Consider că este o chestiune care priveşte întregul sistem de sănătate din România. Este o problemă majoră în sistemul medical românesc şi o modalitate de sifonare a banului public. Este vorba despre aceste contracte de service, care se încheie între importatorii de aparatură medicală şi spitalele publice şi private din România. Pentru ca eu să am contract cu Casa de Asigurări, aceasta mă obligă să obţin o hârtie care atestă servicii de service de la importatorul aparatului”, explică Puşcaşu.

Acesta a menţionat că în momentul achiziţionării unui aparat, unităţile nu au alternativă în ceea ce priveşte prestatorii de service, iar această practică veche contravine principiilor economiei de piaţă.

Managerul Bethesda povesteşte că această prevedere este hilară, el ajungând ca în doi, trei ani de zile să plătească de câteva ori preţul unui aparat.

„Nu e o chestiune personală. Consiliul Concurenţei trebuie să verifice aceste lucruri. Un service la un Computer Tomograf este de 70.000 euro pe an, adică 5.000 de euro pe lună. Deci o firmă primeşte 5.000 de euro pe lună doar ca să-mi dea mie o hârtie cu care eu să pot intra în contract cu CAS. Nu am posibilitatea de a face service cu o altă firmă pentru că nu mă lasă Casa de Asigurări. E o chestiune forţată. Oricum eu ca prestator de servicii am tot interesul ca aparatul să funcţioneze bine, la standard, nu trebuie să-mi impună nimeni asta. Prestez servicii, câştig bani. Nu prestez, pot să închid firma”, explică Puşcaşu.

Întrebat de ce contestă tocmai acum aceste practici, managerul Bethesda a arătat că a intenţionat să achiziţioneze un Computer Tomograf şi un RMN performant, confruntându-se din nou cu obligativitatea încheierii contractului de service cu importatorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de mii de euro plătite anual de unităţile spitaliceşti pe service-ul aparaturii medicale.
 Vizualizări articol: 2216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de mii de euro plătite anual de unităţile spitaliceşti pe service-ul aparaturii medicale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei