Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2016 - Anul XXI, nr. 202 (6315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Minifotbalul, o afacere est-europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campionatele europene de minifotbal se ţin anual, iar naţionala României era neînvinsă până la ediţia din 2016. Aceasta a avut loc în Ungaria, gazdă pentru prima dată a acestei competiţii, iar meciurile tricolorilor au putut fi urmărite la televiziunea sport.ro. Vă pot spune cu uşurare că de data asta echipa noastră n-a mai câştigat trofeul. Cu tot respectul pentru băieţii care sunt acum la naţionala de minifotbal, cu unii dintre ei fiind adversar în campionatul din Bucureşti, ştiu cât îşi doreau să câştige şi ei precum generaţiile anterioare, dar faptul că o singură reprezentativă câştigase toate ediţiile de până acum făcea acest trofeu prea puţin credibil. Dacă la început au fost mai degrabă improvizaţii, meritul demarării şi creşterii unei întreceri la nivel continental i-a aparţinut lui Răzvan Burleanu, susţinut de câteva ţări din est. La două ediţii am fost chiar martor, am asistat la trecerea de la echipe de turişti la cele de “plezirişti”, cum erau la început reprezentate ţările vestice, pentru ca acum Europa să fie bine acoperită la această ramură a fotbalului. Şi de jucători cu adevărat valoroşi, pe deasupra. De exemplu, la înfrângerea prematură din optimi, în faţa Angliei, scorul a fost deschis de adversarii noştri în urma unei faze de senzaţie, jucătorul respectiv, un anume Murphy, fiind practic irezistibil. Toma, un jucător al echipei Neaţa şi Prietenii (a lui Dani Oţil) a răspuns pe măsură, cu o dublă de autor, dar englezii s-au calificat la ultima fază. Oricum, ca să ajungă în optimi, tricolorii şi-au câştigat grupa, trecând de Franţa şi Lituania şi remizând cu Anglia. Ca fapt divers, câştigătoarea titlului de campioană europeană a fost una surprinzătoare, selecţionata Kazakhstanului, care a trecut fără drept de apel de marea favorită Cehia în semifinale, cu 3-0, iar apoi de Croaţia, după lovituri de departajare. După câte se vede, minifotbalul este încă o afacere est-europeană. Pentru naţionala noastră, un prim obiectiv ar trebui să fie campionatul mondial, pentru care se duc tratative să se dispute în Europa, după regulile noastre. Reamintesc că România a ajuns în 2015 până în semifinale la ediţia din SUA, acolo unde s-a jucat cu mantinela, inclusiv cea din spatele porţii, iar americanii, mexicanii şi brazilienii făceau legea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minifotbalul, o afacere est-europeană.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minifotbalul, o afacere est-europeană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei