Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2016 - Anul XXI, nr. 202 (6315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încurcătură economică

90 de familii din Suceava, debranşate de la gaz metan, fără nici o somaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii a trei blocuri din municipiul Suceava, de pe strada Oituz, au avut neplăcuta surpriză de a constata luni dimineaţa că au fost debranşaţi de la reţeaua de gaz metan, fără a primi vreun avertisment din partea furnizorului, E.ON Gaz.

Aproximativ 90 de familii au fost afectate de această măsură drastică, justificată de cei de la E.ON de neplata unei facturi mai veche de 45 de zile.

Numai că reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari nr. 71 spun că nu erau motive să fie lăsaţi fără gaz metan, pentru că, deşi nu erau chiar la zi cu plata consumului, încasările de la locatari fiind foarte slabe, se aflau încă în termen cu plata facturii pe luna anterioară.

„Am discutat cu reprezentanţii E.ON pe Suceava, le-am arătat documentele de plată a facturii pentru luna iunie, care spun ei că nu ar fi achitată, în cele din urmă mi s-a spus că vom fi reconectaţi la gaz, dar să venim şi de la bancă cu o dovadă că banii au ajuns în contul lor, pentru a nu fi din nou debranşaţi şi puşi să plătim apoi taxa de rebranşare”, a spus Delia Mujdei, administratorul Asociaţiei 71, după aproape 4 ore de stat la cozi la noul sediu E.ON Suceava, de la Iulius Mall.

Reprezentanţii E.ON spun că au fost respectate procedurile şi că nu sunt probleme din punctul lor de vedere.

„Trei puncte de consum ale Asociaţiei 71 au fost deconectate pentru întârzieri la plata consumului de gaze naturale. În cursul zilei de astăzi reprezentanţii asociaţiei au făcut demersurile necesare, iar alimentarea cu gaze naturale va fi reluată în cursul după-amiezii”, a declarat Sorin Munteanu, reprezentantul E.ON România, care afirmă că a fost trimisă notificare de neplată către asociaţie, printr-un serviciu privat de poştă,  cu confirmare de primire obligatorie. Conform procedurilor E.ON, consumatorii din cele trei blocuri debranşate nu trebuie anunţaţi în vreun fel, pentru că nu există nici un contract direct cu ei, ci doar cu asociaţia de proprietari.

„Nu a ajuns la noi nici un avertisment sau notificare. Dacă am fi avut făceam eforturi să nu se ajungă la debranşare. Acum toată lumea sună disperată că nu are gaz, că ajung acasă şi nu au cum să facă ceva de mâncare...Ca să evit o altă debranşare deja am achitat şi întreaga factură a lunii iulie”, a adăugat Delia Mujdei, administratorul Asociaţiei 71.

Dacă situaţia nu ar fi fost lămurită, cel puţin în mare, în cursul zilei de ieri, pe lângă deranjul de a sta o zi fără a putea folosi în vreun fel aragazul şi cuptorul din locuinţă, sucevenii din cele trei blocuri debranşate fără un minim preaviz ar mai fi avut de plătit şi taxa de reconectare, care ajunge cam la 500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 90 de familii din Suceava, debranşate de la gaz metan, fără nici o somaţie.
 Vizualizări articol: 3378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
90 de familii din Suceava, debranşate de la gaz metan, fără nici o somaţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimabati furnizorul de gaze trimis de
(30 aug 2016, 18:18:09
Stiti ca se poate schimba furnizorul de gaze?Doresti sa il schimbi in cativa pasi fara costuri?recomand Energy Gas provider un furnizor serios ce ofera servicii de incredere la un pret mult mai mic (garantat).Nu exista debransari fara preaviz.La un an economisiti cel putin valoare unei factura de iarna,pt detalii sunati la 0749060745.
2.   Schimabati furnizorul de gaze trimis de
(30 aug 2016, 18:24:07
Vreti un furnizor de incredere ,sigur,ieftin unde nu exista debransari fara preaviz, Energy Gas Provider este solutia ,cu 8 lei mai mic MW decat EON.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei