Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Resfințirea Paraclisului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni

Duminică, 27 septembrie, se împlinesc 6 ani de când Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava, a fost sfințită. Și iată, împreună cu această aniversare, avem un nou motiv de bucurie: resfinţirea Paraclisului de la demisolul Bisericii. Prima sfințire a Paraclisului a fost săvârșită de vrednicul de pomenire PS Gherasim Putneanul, în data de 21 aprilie 2002. Biserica nu era încă zidită. Toată construcția se ridica la aproximativ un metru deasupra pământului. Aici s-au săvârşit Sfintele Slujbe până la finalizarea și sfințirea Bisericii mari (27 septembrie 2009). Văzând Biserica terminată, și mutând săvârșirea slujbelor în aceasta, ne-am îndreptat, din nou, privirea spre Paraclis, care, fiind amenajat în grabă și cu bani puțini, datorită lipsei unui loc pentru slujire și posibilităților reduse de la început, nu era cum ne-am fi dorit. În ultimii ani am făcut ample lucrări de renovare a Paraclisului; am schimbat mobilierul și catapeteasma, deoarece cele vechi fuseseră improvizate din scândura pentru construcții (pe care la început am avut-o la dispoziție); l-am dotat cu obiectele necesare serviciului divin. Aceste lucrări au fost posibile cu sprijinul Primăriei Suceava și al credincioșilor. Și pentru că, după rânduiala dumnezeiască, orice lucru sfânt, asupra căruia a intervenit omul, trebuie din nou curățit și sfințit, pentru a fi oferit lui Dumnezeu, pe 27 septembrie 2015 (la șase ani de la sfințirea cea mare), IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, însoțit de un sobor de preoți, va resfinţi Paraclisul, redându-l cultului divin. Cu această ocazie, se va adăuga un nou hram, acestui Sfânt Altar: pe 9 noiembrie - Sf. Nectarie de Eghina. De asemenea, vom serba cu această ocazie, anticipat, și hramul Parohiei, Acoperământul Maicii Domnului  care este doar peste câteva zile (1 octombrie). Programul slujbelor este următorul: Sâmbătă, 26 septembrie 2015, ora 18:00 – Vecernie și Litie; Duminică, 27 septembrie 2015: ora   8:00 – Utrenia; ora 9:30 – Resfințirea Paraclisului de la demisolul Bisericii; ora 10:00 – Sfânta Liturghie. Vă așteptăm cu drag să vă alăturați bucuriei noastre.

(Pr. Gheorghe Husarciuc)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resfințirea Paraclisului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resfințirea Paraclisului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei