Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comoara înţelepciunii

Bucuria interioară

Veselia trebuie să fie constanta creştinului autentic adăugată la mulţimea de virtuţi pe care e nevoie să le dobândească pentru a nu se minţi pe sine.

Despre veselie ca necesară sufletului vorbesc chiar şi scriitorii păgâni. Astfel, Seneca îi făcea scumpului său prieten Lucilius următoarele urări: „Îţi doresc totdeauna să fii vesel, totdeauna să ai bucurie în casa ta şi ea nu va pleca de acolo dacă va rămâne înlăuntrul tău. Nici o bucurie exterioară nu umple inima, ci deseori aduce plictiseală sau provoacă tristeţe, căci nu este statornică; să nu crezi că oricine este îndrăzneţ este vesel; cu adevărat vesel şi mulţumit este numai cel ce are veselie în inimă, a cărui inimă este vitează, neînfricată şi se înalţă deasupra tuturor celor pământeşti“.

Cu adevărat aşa este; inima fiecăruia dintre noi trebuie să năzuiască mai presus de toate cele pământeşti la Dumnezeu, trăind în acord cu poruncile şi voia Lui până acolo încât nimic din ceea ce ni se întâmplă să nu ne înfumureze, dar totodată nici să ne întristeze sau să ne doboare. Atunci adevărata noastră veselie va fi propria conştiinţă lăuntrică, care ne va spune că ne aflăm deasupra mângâierilor acestei lumi. Şi, de vom ajunge cu ajutorul lui Dumnezeu pe această treaptă a urcuşului nostru duhovnicesc către El, mila lui Dumnezeu ne va trimite în clipele amare ale încercării noastre puterea ei nebiruită şi va rodi în inima noastră bucuria cea adevărată şi neschimbată.

(Adaptare de Augustin Păunoiu după un fragment din volumul „Iliotropion sau acordul din voia lui Dumnezeu şi voia omului“, Sfântul Ioan Maximovici)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucuria interioară.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucuria interioară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei