Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Francisc este foarte popular în rândul catolicilor americani

 

Papa Francisc, abia ales, se bucură deja de opinia favorabilă a 84% dintre catolicii din Statele Unite relevă un sondaj al Institutului de cercetare Pew publicat miercuri, relatează AFP.

Papa "Francisc este văzut mult mai favorabil de către catolicii americani decât era Benedict al XVI-lea în prima parte a pontificatului său", subliniază studiul.

Aproximativ 67% dintre catolicii americani îl percepeau pozitiv pe Papa Benedict al XVI-lea după trei luni de la începutul pontificatului său, în aprilie 2005, faţă de 90% în cazul predecesorului său, Ioan Paul al II-lea, precizează Pew.

Institutul a contactat telefonic, pentru realizarea anchetei, 1.001 de adulţi americani, în perioada 28-31 martie, imediat după alegerea Papei Francisc, pe 13 martie. Dintre participanţi, 193 erau catolici.

Sondajul arată totodată că 57% dintre toate persoanele intervievate au o opinie favorabilă faţă de noul Papă, în timp ce 29% nu au o părere. Aproximativ 14% îi sunt defavorabili.

Aproape unul dintre patru americani se identifică drept catolic, Statele Unite fiind cea mai catolică dintre ţările industrializate, deşi unele persoane se delimitează de poziţia Bisericii Catolice cu privire la avort sau căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Sondajul Pew are o marjă de eroare de plus sau minus 3,7 puncte procentuale pentru ansamblul participanţilor şi de 8,5 puncte procentuale pentru micul grup de catolici intervievaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Francisc este foarte popular în rândul catolicilor americani.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Francisc este foarte popular în rândul catolicilor americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei