Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Salvaţi familia creştină!

Familia este celula vieţii pe pământ, cel dintâi aşezământ între Dumnezeu şi om, cea mai veche comunitate umană întemeiată de Tatăl ceresc, după modelul tainic al Prea Sfintei Treimi. “Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el” (Facere 2,18).

Vedeţi că omul a fost creat de Dumnezeu să trăiască în comunitate, în familie ? Adică în comuniune cu Dumnezeu dar şi cu zidirea Lui, din care cea dintâi este femeia. Femeia este soţie femeia este mamă, femeia este sora de viată şi sprijinul bărbatului şi el femeii sale în lupta vieţii, în naşterea şi creşterea de copil, în boli şi necazuri, de la cununie până la moarte.

Omul singur rodeşte mai greu, dar mai durabil. Rodeşte şi se desăvârşeşte numai pe el, precum sunt cei ce renunţă la căsătorie, tineri, fecioarele, călugării, bătrânii şi văduvele ce trăiesc în curăţenie. Toţi aceştia cresc duhovniceşte în măsura în care se roagă  şi se nevoiesc pentru dragostea lui Hristos şi ajută după putere pe aproapele. Dar ei nu pot contribui direct la continuarea vieţii pe pământ. Iar cei căsătoriţi pot naşte viaţa firească, adică copii, prin care se perpetuează viaţa pe pământ. Iată, aşadar, marele rost al familiei – naşterea de copii şi creşterea lor în frica şi dragostea de Dumnezeu.

 

Iubiţi părinţi, salvaţi familia voastră!

Tată şi mamă nu vă mai certaţi în faţa copiilor, nu-i drăcuiţi că sunt a lui Hristos, ci lăsaţi beţia şi desfrâul, înjurăturile şi nedreptatea şi veniţi la biserică, la spovedanie, până nu este prea târziu. Copiilor ascultaţi de mama şi de tata, că ei v-au născut şi plâng pentru voi. Părinţilor, nu vă ucideţi copii prin televizor şi filme păgâneşti. Nu cheltuiţi timpul la cele deşarte, nici nu lăsaţi copii de capul lor, nesupravegheaţi, ca să nu cadă în desfrânare, în mâinile sectanţilor, în patimi urâte şi să-i ucideţi. Destul că pe cei mai mulţi i-aţi ucis din pântece, vreţi şi pe aceşti puţini născuţi să-i pierdeţi ?

Auziţi ce vă porunceşte Hristos “Lăsaţi copii să vină la Mine” şi nu-i opriţi, “că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor” (Matei 19,14). Deci nu-i opriţi de la biserică, de la rugăciune, de la post că vi-i cere Hristos. Ci opriţii de la desfrânare, de la televizor şi fumat, de la dansuri şi lux, de la tot ce este rău şi aduce moarte şi osândă. Aşadar, să ne pocăim, să iubim Biserica, să ducem viaţa curată, să plângem păcatele tinereţii şi să ne întoarcem la Hristos, ca să rămânem cu El în veci. Amin.

Arhimandrit Ioanichie BALAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvaţi familia creştină!.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Salvaţi familia creştină!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei