Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Fereastră spre cer”

Elevi de la două şcoli sucevene au expus aproape 70 de icoane, la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi de la două şcoli sucevene şi-au sacrificat sâmbetele, uneori şi duminicile, timp de un, pentru a picta, a da curs pasiunii, „pentru a sluji frumosul”. Marţi, la parterul Iulius Mall, aproape 70 de lucrări, rodul muncii lor, au fost vernisate în cadrul expoziţiei de icoane „Fereastră spre cer”, ediţia a IV-a.

Autorii lucrărilor, copii de la Cercul de pictură „Bizantin Art” de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 4 Suceava şi de la Eco-Şcoala Nr. 10 Suceava, au fost îndrumaţi de profesorii Eugenia - Ana Chilimon şi Traian Chilimon.

„Este de apreciat faptul că aceşti copii talentaţi lucrează în timpul lor liber, în afara orelor de curs. De obicei, ne întâlnim sâmbăta şi duminica, după Sfânta Liturghie, şi lucrăm câteva ore. Icoanele sunt realizate pe lemn. Cele mai multe materiale de care au nevoie pentru a realiza icoanele sunt cumpărate de elevi, foiţa de aur şi încă câteva elemente le-am pus eu la dispoziţie. Unii elevi au realizat două, chiar trei icoane, de foarte bună calitate. Am început acest proiect acum trei ani, şi nu vrem să ne oprim aici. Vrem să continuăm munca în echipă, şi elevii noştri să vină în faţa publicului şi cu alte expoziţii”, ne-a spus

Eugenia - Ana Chilimon.

La cele aproape 70 de lucrări executate în tempera cu foiţă de aur au muncit peste 30 de elevi. La deschiderea expoziţiei au participat elevi şi profesori de la cele două şcoli, precum şi profesori de specialitate din municipiul Suceava. Profesorul Traian Chilimon a pregătit pentru vernisajul expoziţiei de ieri şi câteva momente artistice, muzică şi dans, invitându-l pe tânărul chitarist Eugen Doboş, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, premiat la mai multe concursuri de chitară clasică, şi un grup de dansatoare de la Palatul Copiilor Suceava, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Schiotis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la două şcoli sucevene au expus aproape 70 de icoane, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Elevi de la două şcoli sucevene au expus aproape 70 de icoane, la Iulius Mall4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eleve hartuite de la scoala Brodina trimis de
(15 apr 2011, 22:06:35
Veniti sa vedeti prin ce trec elevele de la Scoala Brodina, pipaite in fiecare zi de Isoscel! Faceti ceva! Parintii sunt in culmea disperarii! S-a facut ancheta la scoala dar nu s-au luat masuri. Primaria nu face nimic si animalul continua sa isi bata joc de eleve, duhnind a bautura in fiecare zi! Veniti la Brodina sa vedeti ce se intampla in scoala romaneasca in nordul Bucovinei! Rusine celor care inchid ochii la asemenea murdarii! Rusine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei