Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţătură

Cuvânt despre umilire al Sfântului Efrem Sirul

Acestea sunt semnele şi indiciile grăitoare a celui ce deţine adevărata umilinţă: să se considere pe sine că este mai păcătos decât toţi păcătoşii şi că nu a făcut nimic bun înaintea lui Dumnezeu; să se osândească pe sine cu fiecare ocazie, în fiecare mod şi în fiecare faptă; să nu acuze pe cineva, nici să considere că deasupra pământului există vreo anume depravare, sau cea mai mare nepăsare, ci să-i laude [pe oameni] şi să-i slăvească pe toţi întotdeauna. Pe nimeni niciodată să nu condamne, să umilească sau să clevetească; să tacă întotdeauna şi să nu spună ceva fără poruncă sau fără vreo trebuinţă. Desigur, când întreabă şi vrea să vorbească sau când are trebuinţă să vorbească, să vorbească sau să răspundă liniştit, cu pace şi rar, ca să se forţeze şi să se ruşineze când vorbeşte. Să nu judece pe altul cu ceva, să nu se certe în conflict cu cineva, fie pentru credinţă, fie pentru altceva, ci dacă spune ceva drept, să spună şi celălalt. Da, însă dacă spune ceva greşit, să ştie să facă ascultare şi să nu considere voia celuilalt ca [un] lucru nimicitor. Să aibă întotdeauna privirea spre cele de jos, să aibă în faţa ochilor lui moartea, să nu spună cuvinte zadarnice sau să spună prostii; să nu spună niciodată minciuni, să nu se contrazică cu cel mai mare; să suporte cu bucurie ofensele, înjosirile, pedepsele; să urască odihna şi să iubească silinţa, să nu provoace pe cineva sau să rănească conştiinţa cuiva.

Acestea sunt semnele adevăratei umiliri şi fericit este cel ce le are, căci de aici [din această viaţă, aşadar] s-a făcut casă şi biserică lui Dumnezeu; şi Dumnezeu a locuit înăuntrul lui, ca să devină moştenitor al Împărăţiei cerurilor. Amin.

[traducere din lb. greacă de Drd. Alexandru Prelipcean, după originalul: Osiou Efraim tou Syrou, Erga, vol. 5,  Keimeno-metafrasy-sxolia apo ton Konstantino G. Frantzola, Ed. „To Periboli tis Panaghias”, Tesalonic, 1998, pp. 416-417]

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuvânt despre umilire al Sfântului Efrem Sirul.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cuvânt despre umilire al Sfântului Efrem Sirul5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei