Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţă

Premiaţi la Concursul naţional de dans sportiv „Cupa Galleria”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La aproape 15 ani, Claudiu Apostol Bîrzu, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, şi-a mai adăugat în palmares, duminică, 13 martie, un nou trofeu la Concursul naţional de dans sportiv „Cupa Galleria”. De această dată, perechea Claudiu Apostol Bîrzu, Bianca Costiug a obţinut un onorant loc III, la clasa E, vârsta 14 – 15 ani.

Evenimentul a fost organizat de Galleria Suceava, în colaborare cu Federaţia Română de Dans Sportiv, Complexul Sportiv Fly Dance Club, Complexul Sportiv Fly Like a Dancer și Direcția Județeană pentru Sport Suceava.

 

Vrea să devină instructor de dans

S-a apucat de dans acum patru ani, la îndemnul părinţilor, dar a ajuns să îndrăgească atât de mult dansul sportiv încât să-şi dorească, acum, să devină instructor de dans. Deşi munceşte foarte mult, antrenamente de cinci ori pe săptămână, Claudiu nu poate fi oprit din drumul său. „Sunt foarte motivat să continui cu dansul sportiv, să câştig puncte şi să trec la o categorie superioară, pentru ca, la final, să devin instructor de dans”, ne-a povestit Claudiu. Susţinut de familie, dar şi de diriginte şi colegii de clasă, adolescentul se vede pe marile podiumuri ale concursurilor naţionale de dans sportiv. Are încredere în el, dar şi în instructorii săi, Dorin şi Andreea Mârnea, cu care a început dansul sportiv. „Am început la Fly Dance Club, cu domnul instructor Mârnea, după care m-am mutat la clubul <Boom Dance>, pentru o perioadă, iar acum sunt din nou la Fly Dance Club. Fac câte cinci antrenamente pe săptămână, de câte o oră şi jumătate, dar nu mi se pare greu, pentru că îmi place”, ne-a mai spus Claudiu. Până în prezent, tânărul dansator a obţinut zeci de premii şi diplome la concursuri naţionale.

 

Un sport costisitor

Pasiunea pentru dans, după cum ne-a spus Claudiu, este costisitoare. Taxele de participare la concursuri, antrenamentele, costumaţia lui Claudiu presupun mulţi bani. O pereche de pantofi pentru dans (aceştia se uzează şi trebuie schimbaţi cât mai des) costă între 150 şi 300 de lei, la care se adaugă costumul de concurs. „Costumul şi pantofii, pentru un concurs, pot să coste, în total, peste 500 de lei. Copilul creşte, aşa că, atât încălţămintea, cât şi costumul, care este făcut la comandă, trebuie schimbate destul de des”, ne-a spus tatăl lui Claudiu, care mai adaugă la cheltuieli transportul şi cazările la hotel. Determinarea cu care Claudiu se antrenează, rezultatele şi aprecierile din partea juriului îi încurajează pe părinţi să facă orice sacrificiu pentru fiul lor, care, peste două săptămâni, va participa la un alt concurs naţional, de această dată la Iaşi, de unde speră să vină cu o nouă cupă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiaţi la Concursul naţional de dans sportiv „Cupa Galleria”.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Premiaţi la Concursul naţional de dans sportiv „Cupa Galleria”3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INSTRUCTORI trimis de
(16 mar 2011, 17:42:05
CU ASEMENEA INSTRUCTORI,si cu determinarea sa este si normal sa apara rezultate.
Dl. instructor este fost campion al URSS LA DANS,si daca nu ma insel a fost si campion mondial si sotia sa Andreea instructor atestat de dans, oamenii astia chiar au intemeiat o superscoala de dans la Universitate!
Bravo lor si elevilor lor!
De asa oameni are nevoie orasul nostru!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei