Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspect

Demisii la Ocolul Silvic Vatra Dornei, în urma unor controale ale poliţiei şi ITRSV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O inspecţie pornită de la Bucureşti, de la Corpul de Control al Primului-ministru, împreună cu reprezentanţi ai poliţiei şi angajaţi ai ITRSV, pe raza Ocolului Silvic Vatra Dornei, a stârnit agitaţie în rândul personalului silvic din zonă.

Inspecţia, care vizează tăierile ilegale de pădure dar şi eventuale nereguli la gestionarea partizilor de exploatare forestieră, a început ieri dimineaţă, inspectorii de la Bucureşti fiind veniţi de duminică seară.

Curios este faptul că, în paralel cu controlul pornit de la Bucureşti, în urma unor sesizări din zona Vatra Dornei, doi dintre angajaţii Ocolului Silvic Vatra Dornei, Gheorghe Pintescu şi Daniel Constantin Florescu, şi-au dat demisia.

Cei doi ingineri silvici, care nu deţineau funcţii de conducere în cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, nu şi-au motivat în nici un fel decizia bruscă de a renunţa la locul de muncă. Totuşi, se pare că în spatele deciziei lor ar sta o posibilă implicare a acestora în afacerile cu lemn derulate prin rude de-ale lor, care participau la licitaţiile organizate de Direcţia Silvică Suceava şi exploatau masă lemnoasă de pe terenurile pe care cei doi le aveau în administrare, prin natura meseriei lor.

O altă variantă vehiculată ca posibil temei al deciziei de a renunţa la posturile deţinute în cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei este cea conform căreia cei doi silvicultori demisionari sunt la rândul lor proprietari de pădure, ceea ce nu este interzis, deşi ar putea reprezenta un posibil conflict de interese, în cazul în care aceştia vor să scoată bani din exploatarea pădurii.

Conducerea Direcţiei Silvice Suceava, care a şi aprobat demisiile celor doi, a păstrat o atitudine rezervată în privinţa celor întâmplate.

“Demisiile nu trebuie motivate, ele sunt opţiunea fiecăruia. Dacă aşa au considerat de cuviinţă, să demisioneze, le-am aprobat. Mă feresc să fac o paralelă între controlul demarat în zona Vatra Dornei şi demisia lor. Prefer să văd mai întâi rezultatele controlului şi apoi să tragem o concluzie”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demisii la Ocolul Silvic Vatra Dornei, în urma unor controale ale poliţiei şi ITRSV.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Demisii la Ocolul Silvic Vatra Dornei, în urma unor controale ale poliţiei şi ITRSV4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 mar 2011, 11:18:47
Nu’s demisii , e doar rocada mică
Unu’ se lasă’n jos ...un altu’ se ridică
Datoria se cunună cu funcţia ... întotdeauna !
Adevărul se şopteşte , se strigă doar minciuna

Am să plâng ( cu altă ocazie ) pentru ei
Când Oc. Silvic nu va mai fi ,, cornul abundenţei ’’

2.   Directia silvica trimis de
(15 mar 2011, 13:39:24
Echivalentul pe plan local al vamii Siret e directia silvica si ocoalele silvice. Chiar din emisiunea ROMANIA TE IUBESC, se vede clar ca cel mai mult fura padurarii. A se citi PIONII. Astfel in mod logic, tabla de sah din vami poate fi completata, regina fiind, dupa cum se stie, unicul INNARIPAT sucevean.
3.   Intrebare trimis de
(15 mar 2011, 20:10:50
Acela care explica populatiei judetului Suceava care este suma incasata din anul 1990 pina in zilele noastre din licitatiile organizate pentru explotarea si valorificarea lemnului din padurile Bucovinei si ale vechiului regat al Romaniei si ce s-a facut cu aceste sum e,fac propunerea sa fie nominalizat la premiul Nobel pentru economie.Punct.
4.   NU e de nobil trimis de
(15 mar 2011, 20:22:57
Cea mai mare parte se regaseste intr- cladire mamut ce se construieste in Bucuresti chipurile viitorul sediul al RNP, o alta parte intr-un tanc pentru scos cioate, in ace de cravata si sosete si ce mai ramane se imparte frateste intre personalul angajat.
5.   Si clasa politica are de castigat trimis de
(15 mar 2011, 20:29:40
Pana anul trecut documentele de insotire a materialului lemnos erau valabile 24 de ore, de anul trecut documentele sunt valabile 72 de ore incat sa ai timp sa mergi de exemplu o tura pana la constanta cu o incarcatura sa vii inapoi si sa mai mergi o data si astfel sa se fure lemnul din paduri.
Aceste treburi sunt reglementate de Legea 171/2010
6.   Comentariu trimis de
(15 mar 2011, 21:07:34
pe cand un control si la campulung mold? ar trebui verificati si padurarii din aceasta zona .sunt mana-mana cu mafiotii gateristi.....verificati pe valea caselor unde padurarul "dorel" face ce vrea cu materialul lemnos, verificati gaterele =mici ,mari- de provenienta lemnului, si veti vedea legatura dintre padurar si asa zisii afaceristi de lemn, adevaratii kileri ai padurilor din acea zona.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei