Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru funcţionari consulari români trimişi la Tokyo; MAE a primit 62 de cereri de asistenţă

Marţi, 15 Martie 2011 (18:01:27)

Ministerul Afacerilor Externe informează că a trimis, marţi, o echipă formată din patru funcţionari consulari la Tokyo, ambasada şi Departamentul consular primind până în prezent 62 de solicitări de asistenţă consulară şi informaţii.

Totodată, MAE precizează că ambasada României la Tokyo funcţionează la parametri normali. Până în momentul de faţă, Ambasada României la Tokyo şi Departamentul Consular din cadrul MAE au primit un număr de 62 de solicitări de asistenţă consulară şi informaţii.

Ambasada României la Tokyo menţine legătura cu autorităţile locale şi centrale nipone, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenii români. Până în acest moment nu a fost semnalată prezenţa unor cetăţeni români printre victime, a precizat ministerul.

MAE îi îndeamnă pe români să evite călătoriile care nu sunt necesare în Japonia. De asemenea, Ministerul de Externe recomandă evitarea, în totalitate, a deplasărilor în zonele calamitate. Românii care doresc să se repatrieze sunt sfătuiţi să folosească posibilităţile existente de a părăsi teritoriul Japoniei prin intermediul curselor aeriene comerciale. În acest sens, este indicat ca cetăţenii români să contacteze, în prealabil, compania aeriană prin care a fost procurat biletul de călătorie, pentru a verifica dacă au apărut modificări de orar şi să verifice condiţiile de transport către aeroporturile vizate.

Ministerul reiterează apelul către cetăţenii români aflaţi în Japonia, de a se înscrie în Registrul Unic al Ambasadei României în Japonia, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) prin Internet, la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp şi office@ambrom.jp.

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon +81.334.79.03.11 şi celula de criză din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

MAE reaminteşte că, în urma evoluţiilor de marţi dimineaţă, la Tokyo a fost înfiinţat un birou de legătură condus de prim-ministrul japonez Naoto Kan şi compus din experţi guvernamentali pe probleme nucleare şi reprezentanţi ai Tokyo Electric Power Company (TEPCO). De asemenea, autorităţile japoneze au pus în funcţiune un portal cu informaţii, în limba engleză, privind evoluţia vremii, cutremurul şi valurile seismice, la adresa: http://www.jma.go.jp/jma/en/2011_Earthquake.html.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Japoniei sunt sfătuiţi să urmărească şi să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor centrale şi locale nipone, acestea fiind singurele în măsură să ofere informaţii despre situaţia din zonă.

Pe de altă parte, MAE precizează că experţii Agenţiei pentru Siguranţa Naţională şi Industrială (National and Industrial Safety Agency - NISA) au subliniat că nivelul radiaţiilor în capitala Tokyo se menţine în limite care nu afectează sănătatea umană, în pofida creşterilor înregistrate în cursul dimineţii de 15 martie. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe nipon şi ai NISA au evidenţiat că, în prezent, nu se impun măsuri de evacuare a populaţiei oraşului Tokyo, explică MAE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru funcţionari consulari români trimişi la Tokyo; MAE a primit 62 de cereri de asistenţă.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru funcţionari consulari români trimişi la Tokyo; MAE a primit 62 de cereri de asistenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei