Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Plăcintă cu orez

Ingrediente:

1 pachet de aluat pentru plăcintă sau preparat în casă
Aluat:
500 g făină,
60 ml ulei,
sare, apa călduţă,
Umplutura:
1 cană orez,
4 cepe mari,
1 morcov,
sare, ulei, piper, boia dulce de ardei

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu ulei, un praf de sare, se toarnă apa călduţă până se formează un aluat de pâine.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se adaugă morcovul dat pe răzătoarea mică. Orezul se fierbe separat. După ce acesta a fiert se adaugă peste legumele înăbuşite, se pune sare, piper, boia şi se lasă 2-3 minute să absoarbă toate legumele. Foaia se întinde şi se porţionează, se pune în mijlocul fiecărui pătrăţel umplutura şi se formează plăcintele. Se tapetează o tavă cu unt şi se pun plăcintele. Se dau la cuptor 20-25 minute.

 

Chifteluţe de primăvară

Ingrediente:

5-6 cartofi,
2-3 morcovi,
1 legătură ceapă verde,
1 legătură usturoi verde,
1 legătură pătrunjel,
2 legături mărar,
2 linguri făină,
sare, piper, ulei, pesmet,

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovii se pun la fiert, în coajă, pentru 20 minute, legumele nu trebuie să fie prea moi. Se scurg, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-un bol, se adaugă ceapa, usturoiul, verdeaţa, tocate mărunt. Se adaugă făina, sare, piper, se amestecă toate bine. Se formează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins, pe ambele feţe. Se scot pe hârtie absorbantă sau serveţele, pentru a înlătura surplusul de grăsime. Se servesc cu un sos de roşii sau cu salată verde.

 

Plăcintă cu mere şi griş uşoară şi rapidă

Ingrediente:

2 kg de mere ,
10 linguri de făină,
10 linguri de zahăr,
10 linguri de gris,
10 linguri de ulei,
un praf de copt

Mod de preparare:

Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoare. Se amestecă într-un bol 10 linguri de făină, 10 linguri de zahăr şi 10 linguri de gris şi se mai adaugă şi praful de copt, se amestecă foarte bine şi se împarte în două, la fel şi cu merele se împarte în două.
Se pune în tavă prima jumătate din compoziţia de mai sus, după care adaugă şi jumătatea din cantitatea de mere, apoi următorul strat de compoziţie şi un strat de mere, se adaugă cele 10 ling. ulei. Tava se dă la cuptor până când se rumeneşte deasupra, între 25 şi 30 minute. Poftă buna!

(sursa: www.gastropedia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei