Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la cititori

Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi, 19-23 mai (II)

Pe lângă piesele în premieră, ieşenii şi sucevenii, de ce nu, vor mai putea vedea pe scena Casei de Cultură a Studenţilor şi alte spectacole:  "Te iubesc! Te iubesc? ", cu Manuela Hărăbor,în regia lui Chris Simion, Compania de teatru D'AYA Bucureşti, "Sufletul. Puncte de veghere" în regia lui Radu Afrim, Teatrul "Maria Filotti" Brăila, "Insomniacii”, cu Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore, în regia lui Sorin Militaru, Teatrul 74 Târgu Mureş, "În piaţa Vladimir", cu Luminiţa Gheorghiu, Emil Hossu, în regia lui Petru Hadârcă, Teatrul "Nottara" Bucureşti. De asemenea, la Ateneul Tătăraşi se vor desfăşura alte două spectacole: "Nişte fete" în regia lui Cristi Juncu, Teatrul "George Ciprian" Buzău; "Sylvia", în regia lui Alexandru Jitea, CENTRUL CULTURAL pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" Bucureşti. Spectacolele vor începe la ora 20, iar biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol, preţul unui bilet fiind 10 lei.

 

Voluntar pentru EuroArt Iaşi

Anul 2010 a adus, se pare, cea mai puternică promovare a festivalului de până acum. Străzile sunt vopsite la fiecare trecere de pietoni cu mesajul 16-23 mai TEATRU, din perioada premergătoare festivalului, dar şi în perioada de desfăşurare a spectacolelor. La Iulius Mall va rula pe ecranul mare un clip al festivalului, iar afişele cu zâmbetul de hârtie mototolită sunt prezente la fiecare pas în oraş. Multe dintre acestea se datorează şi implicării voluntarilor de anul acesta. Astfel, o altă premieră, “avem anul acesta de asemenea primul festival din ţară cu sprijinul voluntarilor noştri şi primul festival din ţară cu afişe 3D. Voluntarii sunt şi elevi de liceu, şi studenţi şi masteranzi, profesori chiar. Sunt oameni pasionaţi de teatru care vor să vadă cum este şi în spatele scenei.” (Andreea Florea – coordonator voluntari)

 A fi voluntar pentru EuroArt Iaşi înseamnă până la urmă “a intra în lumea teatrului prin culise”, după cum spun chiar cei care-şi dăruiesc mare parte din timpul lor liber acestui important eveniment cultural al Iaşului. A fi voluntar EuroArt Iaşi înseamnă, aş mai adăuga eu, a contribui cu tot sufletul la dăinuirea valorilor culturale ale lumii în care trăim.

Dacă acest festival îşi va atinge scopul de a transmite mesajul său pozitiv publicului vom vedea abia la sfârşitul ediţiei 2010. Până la urmă, important e că Iaşul reuşeşte să primească printre manifestările lui culturale şi un festival de amploarea aceasta, important e că ieşenii sunt dornici de cultură, iar cei care pot să sprijine desfăşurarea lui, o fac cu toată plăcerea.

Să sperăm că răsplata pe care acest oraş cultural o va oferi acestui festival va fi aşa cum şi-au dorit organizatorii, “înzecită”, iar EuroArt Iaşi va deveni nu “un alt festival teatral din ţară”, ci “acel mare festival din cel mai profund oraş cultural al României” (Adi Afteni, director festival). 

Mai aveţi nevoie de alte argumente pentru a vă îndrepta paşii sau sufletul către spectacolele şi evenimentele pe care EuroArt Iaşi vi le dăruieşte anul acesta? Un ultim argument ar fi acela că avem nevoie de poveşti indiferent ce vârstă am avea... (Elena Raicu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi, 19-23 mai (II).
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi, 19-23 mai (II)3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei