Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Biserica Ortodoxă Română este îngrijorată de numărul tinerilor care se droghează

Biserica Ortodoxă Română (BOR) este îngrijorată de numărul tinerilor care se droghează şi, mai ales, de faptul că vârsta la care aceştia se apucă de consumul de droguri este din ce în ce mai mică, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, preotul Constantin Stoica.
„Din păcate, aceasta este o crunta realitate. Este o problemă pe care încercăm să o rezolvăm, pentru că noi considerăm că niciodată nu este prea târziu să ieşi din plasa acestui flagel extrem de periculos. Aceşti tineri, care au căzut în patima drogurilor, trebuie îndrumaţi spre calea cea dreaptă, iar îndemnul bisericii este să meargă în comunităţile parohiale de care aparţin, pentru că acolo vor găsi cu adevărat sprijin", a mai spus părintele Stoica.
Purtătorul de cuvânt al BOR a menţionat că, în nici un caz, tinerii nu trebuie să creadă că vor fi excluşi pentru ceea ce au făcut, "ci dimpotrivă. În biserică, ei pot găsi un refugiu. Nu trebuie să se simtă izolaţi, ci ajutaţi să iasă din acest impas, aceasta fiind practic reţeta care se practică cu succes în întreaga lume".
Pentru BOR, "această tendinţă poate fi explicată prin faptul că, în România, este o profundă criză morală şi spirituală izvorâtă din lipsa modelelor autentice, iar în lipsa acestor modele tinerii pot cădea în derizoriul existenţei".
"Consumul drogurilor reprezintă, fără îndoială, un păcat, iar biserica luptă împotriva acestui păcat prin cuvântul preoţilor", deoarece "în activitatea preoţilor se află şi aceea de a-i face pe tineri să înţeleagă, de a-i face să conştientizeze pericolele la care se expun consumând droguri", mai spune părintele Constantin Stoica.
Totodată, Biserica a dezvoltat şi un program de educaţie şi prevenire a consumului de droguri, dar şi al traficului de droguri, împreună cu Agenţia Naţională Antidrog, prin intermediul căruia preoţii vorbesc enoriaşilor pe lângă celelalte pericole şi despre cel reprezentat de droguri.

 

Statistică

Reamintim că aproximativ 300.000 de români au consumat droguri de-a lungul vieţii. Copiii sunt familiarizaţi încă de la vârsta de 11 ani, cu consumul de cannabis, iar de la 14 ani, cu cel de ecstasy, potrivit unui studiu al CURS, privind prevalenţa consumului de droguri în România pe 2007, prezentat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
"Dacă se iau în considerare şi medicamentele - tranchilizante, sedative, antidepresive-, acest procent ajunge la 8,6 la sută, iar prin extrapolare rezultă aproximativ 1.300.000 de persoane", se arată în cercetarea ANA.
În general, românii se apucă de droguri în jurul vârstei de 24 de ani (76,6 la sută), iar cannabisul este preferatul dintre stupefiante, într-un procent de 1,5 la suta, urmat de ecstasy (0,4 la suta), heroină (0,1 la suta), halucinogene ( 0,1 la suta) şi cocaina ( 0,1 la sută).
În plus, în funcţie de nivelul de educaţie, s-a determinat ca cei care consumă cel mai frecvent droguri au absolvit cursurile liceale (0,6 la suta) şi universitare (0,3 la suta).
În acelaşi timp, studiul mai scoate la iveală faptul că aproximativ 20 la sută dintre români ştiu de unde să îşi procure rapid drogurile, în termen de 24 de ore, iar în cazurile tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 de ani, acest procent ajunge până la 30 la sută.
"Cel mai facil acces a fost declarat de către bucureşteni (procente pentru răspunsul “uşor de obţinut în 24 ore” în funcţie de drog - între 30 la sută şi 40 la sută), comparativ cu celelalte regiuni în care procentele s-au situat între 20-30 la sută", se mai arată în cercetarea ANA.

(Sursa NewsIn)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica Ortodoxă Română este îngrijorată de numărul tinerilor care se droghează.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica Ortodoxă Română este îngrijorată de numărul tinerilor care se droghează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei