Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi este Sărbătoarea Sfintei Treimi

A doua zi după sărbătoarea Rusaliilor, creştinii prăznuiesc Sfânta Treime – pe Dumnezeu Cel Unul în fiinţă, dar întreit în persoane – Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Adevărul suprem al întregii existenţe, Alfa şi Omega, începutul şi sfârşitul, Absolutul întregii existenţe, Realitatea primă şi ultimă la care se raportează existenţial totul. Cuvintele exprimă întotdeauna prea puţin din misterul treimic, iar Sfinţii Părinţi şi Scriitori ai Bisericii au spus mereu că pentru oameni este imposibil să exprime deplin, prin cuvânt, inefabilul mister al Sfintei Treimi.
Înţelegerea importanţei acestei dogme creştine este capitală pentru orice mărturisitor al credinţei creştine.
În Crez mărturisim credinţa noastră în „Unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul, Făcătorul cerului şi al pământului….şi într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu¸Unul născut, care din Tatăl s-a născut, mai înainte de toţi vecii, Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Cel de o fiinţă cu Tatăl, prin care toate s-au făcut….şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă făcătorul, care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit….”

 

Un singur Dumnezeu

Învăţătura Bisericii ne arată că nu vorbim de 3 divinităţi, ci de Un singur Dumnezeu, dar în care coexistă 3 Persoane (ipostasuri) care împărtăşesc una şi aceeaşi natură divină absolută, în chip neamestecat, neschimbat, neîmpărţit şi nedespărţit (conform hotărârii Sinodului IV ecumenic de la Calcedon). Dumnezeu este dincolo şi înainte de timp şi totuşi lucrează înăuntrul timpului, acţionând şi vorbindu-ne în cadrul istoriei. În istoria creştinismului au existat multe controverse grave cu privire la această învăţătură fundamentală a Bisericii. Au fost destule erezii – deraieri de la Adevărul dumnezeiesc, pe care Biserica prin sinodalitatea ei le-a sancţionat şi corectat în cadrul sinoadelor ecumenice – cele mai importante manifestări ale unităţii de credinţă a Bisericii din primul mileniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este Sărbătoarea Sfintei Treimi.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi este Sărbătoarea Sfintei Treimi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei