Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansare carte

Editura TRINITAS a lansat colecţia „Îngeraşul meu”

În cadrul Salonului Internaţional de Carte Românească, ediţia a XVIII-a, care a avut loc la Iaşi, în perioada 29 mai-2 iunie, Editura TRINITAS a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a lansat o nouă colecţie dedicată exclusiv copiilor. Astfel, primul volum, „Viaţa Sfântului Ioan Botezătorul”, din colecţia „Îngeraşul meu”, a fost lansat, de ziua copiilor, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi.
„Colecţia «Îngeraşul meu», coordonată de preot Constantin Prodan, cu ilustraţii de Lucian Săcrieru-Dragomir şi cu text adaptat de Daniela Livadaru şi preot Cezar Ţăbârnă, este dedicată copiilor, iar pe lângă primul volum, «Viaţa Sfântului Ioan Botezatorul», vor mai apărea «Naşterea Mântuitorului», «Copilăria Mântuitorului», «Botezul Domnului», «Predica de pe munte», «Minunile Mântuitorului», «Învăţăturile Mântuitorului», «Săptămâna Patimilor», «Răstignirea şi Învierea», precum şi volume referitoare la arătările după Învierea şi Înălţarea Domnului, Întemeierea Bisericii la Cincizecime”, conform celor precizate de Cătălin Jeckel, directorul Editurii TRINITAS.
La lansarea colecţiei care a avut loc la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” a fost prezent ilustratorul volumului, Lucian Săcrieru-Dragomir, care a vorbit copiilor prezenţi despre tehnica în care a realizat ilustraţiile: „Am venit aici să vă aduc un dar, să vă prezint o carte. «Viaţa Sfântului Ioan Botezătorul» este o carte pentru copii care, prin text şi prin imagine, vă invită să descoperiţi Sfânta Scriptură. Cartea este gândită şi colorată special pentru voi. Aici se vorbeşte despre un fapt adevărat, despre naşterea şi viaţa Sfântului Ioan Botezătorul. Cartea are 12 ilustraţii care sunt realizate într-o tehnică mai deosebită. Imaginile sunt desenate cu mare atenţie şi apoi sunt colorate cu ajutorul calculatorului”, a spus Lucian Săcrieru-Dragomir. Autorul desenelor a prezentat copiilor şi alte planşe realizate pentru poveşti, astfel încât să demonstreze tehnica de lucru prin intermediul calculatorului. „M-aş bucura dacă o să citiţi această carte; ea este prima din colecţia «Îngeraşul meu», pe care Editura TRINITAS a lansat-o anul acesta şi pe care o dedică special copiilor”, a mai spus Lucian Săcrieru-Dragomir.
Tot în cadrul Salonului Internaţional de Carte Românească a avut loc lansarea volumului „Sfânta Scriptură şi Sfânta Liturghie, izvoare ale vieţii veşnice”, care reuneşte lucrările simpozionului cu acelaşi nume, care a fost organizat la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi la Mănăstirea Neamţ în luna octombrie 2008, an jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii, moment în care s-au împlinit 320 de ani de la apariţia Bibliei în limba română din 1688, precum şi 500 ani de la tipărirea Liturghierului lui Macarie la Târgovişte, conform celor precizate de directorul Editurii TRINITAS, Cătălin Jeckel, care a adăugat că volumul e împărţit în două secţiuni şi e îngrijit de pr. lect. dr. Mihai Vizitiu.
Cele două secţiuni ale Simpozionului, prezente şi în structurarea cărţii, sunt: Secţiunea biblică şi Secţiunea liturgică. Prima secţiune conţine studii, cercetări, exegeze lingvistice, retrospective, analize comparative, demersuri hermeneutice şi istorice pentru descifrarea tainelor biblice care întemeiază Liturghia eclesială. Cea de-a doua conţine excursuri şi cercetări comparative între textele liturgice ale Bisericii şi textele biblice fondatoare, excursuri critice, comentarii şi analize dogmatice, istorice şi lingvistice ale textului liturgic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Editura TRINITAS a lansat colecţia „Îngeraşul meu”.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Editura TRINITAS a lansat colecţia „Îngeraşul meu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei