Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi este Ovidenia

Sărbătorită la 21 noiembrie, în fiecare an, Ovidenia marchează intrarea în biserică a Fecioarei Maria. Este ziua în care sfinţii părinţi Ana şi Ioachim au dus-o la Templul sfânt din Ierusalim pe Fecioara Maria şi au încredinţat-o preotului Zaharia, pentru a-şi împlini făgăduiala făcută Domnului de a-şi educa fiica în spiritul credinţei.

Fecioara avea pe atunci numai trei ani şi a urcat singură toate cele 15 trepte abrupte ale Templului spre surprinderea numeroaselor rude prezente la acest eveniment. A rămas acolo vreme de 12 ani, ducând o viaţă sfântă şi curată. La 15 ani a părăsit lăcaşul şi, potrivit datinii, a fost logodită cu dreptul Iosif, un bărbat din neamul lor, tâmplar de meserie, în vârstă de 84 de ani.

Povestirea biblică despre Intrarea Maicii Domnului în Biserică este şi un elogiu adus părinţilor care îşi educă copiii de mici în spiritul credinţei adevărate, ducându-i la biserică, apropiindu-i de tainele lucrurilor sfinte.

În popor, despre această zi se spune că este ziua în care începe iarna, este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii, al morţii.

De aceea tema centrală a legendelor consacrate acestei zile este văzul, vederea, prima apariţie, prima vedere a lumii, a lui Iisus, a cerului care se deschide. Ca şi la Crăciun, se deschide cerul şi animalele vorbesc, dar frumuseţile cerului nu sunt văzute decât de cei curaţi la suflet.

În această zi se dă de pomană lumina de veci, lumânarea care nu se va stinge niciodată pe lumea cealaltă. Tot acum se dă de pomană pentru cei înecaţi, cei morţi în întuneric, fără lumânare la căpătâi, pentru ca şi aceştia să aibă pe lumea cealaltă calea luminată. Cum va fi vremea la Ovidenie, aşa va fi toată iarna; dacă astăzi ninge, iarna va fi grea.

(D.M.V)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este Ovidenia.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi este Ovidenia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei