Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandări

Reţete de post

Ciuperci la tigaie

Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, 1 ceapă, sare, piper, o lingură de margarină vegetală, mărar tocat, 1 roşie.

Mod de preparare: Ciupercile se curăţa, se spală, se taie în felii subţiri şi se pun în tigaie cu ceapă tocată, roşia tăiată felii şi margarina. Se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă sare şi piper. Când au scăzut, se adaugă verdeaţă şi se ia cratiţa de pe foc. Se servesc fierbinţi, cu mămăliguţă.

 

Musaca de cartofi cu soia

Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, 1 ceapă, sare, piper, o lingură cu margarină vegetală, mărar tocat, 1 ardei gras, soia, bulion.

Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie felii. Separat, se pune soia la înmuiat în apă fiartă cu condimente, iar după ce se umflă, se scurge de apă şi se căleşte cu ceapă. Se condimentează şi se adaugă verdeaţă. Se unge o cratiţă cu ulei şi se aşează un rând de cartofi, apoi un rând de soia. Se pune la cuptor şi se lasă câteva minute, după care se poate servi.

 

Ciorbă de fasole păstăi

Ingrediente: 3 morcovi, 1 ceapă, 1 ardei, 1/2 kg fasole păstăi, cimbru, sare, boia, leuştean

Mod de preparare: Se taie morcovii şi ardeiul, se toacă ceapa şi se călesc toate în ulei cu boia. Peste toate, se toarnă apă şi se lasă la fiert. După ce morcovii sunt fierţi, se adaugă păstăile de fasole, cimbrul şi sarea. După ce sunt fierte toate, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tocat.

 

Clătite de post

Ingrediente: 100 g faină, 100 ml apă minerală, 50 g ulei, 25 g zahăr, 10 g sare. Pentru umplutură se poate folosi dulceaţă, gem, sau cremă de ciocolată.

Mod de preparare: Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă puţin mai groasă decât în cazul celor cu ouă (pentru a nu se rupe). Se unge cu ulei o tigaie din teflon şi se pune câte un polonic de aluat la copt. Tigaia se unge după fiecare clătită.

 

Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviţi, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, pătrunjel, sare, piper, ulei, 3 linguri faină

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se fierb. Separat, se fierbe orezul. Ceapa se toacă şi se căleşte. Se scurg cartofii fierţi, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ciupercile date prin maşina de tocat, ceapa călită şi pătrunjelul. Se adaugă boia, sare şi piper. Din această compoziţie se fac chifteluţe care se dau prin făină, apoi se prăjesc în ulei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei