Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Sanda Ardeleanu afirmă că profesorii suceveni vor salarii mai mari, dar şi şcoli dotate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un chestionar cu întrebări despre necesităţile învăţământului sucevean a fost elaborat de PD-L Suceava şi distribuit cadrelor didactice din şcoli din municipiul Suceava şi din judeţ.

După prelucrarea datelor, candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Suceava 1, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat că din răspunsurile date de profesori reiese că este imperios necesară o reformare a sistemului educaţional şi „trecerea de la mediocritate la excelenţă”.

Ardeleanu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că profesorii suceveni au semnalat lipsa de dotare a şcolilor în ceea ce priveşte aparatura de copiere, tehnică de calcul şi a mijloacelor audio-video, lipsa spaţiilor pentru desfăşurarea programului educaţional, orarul prelungit şi învăţământul în două schimburi, bugete alocate necorespunzător, cu bani care ajung prea târziu pentru a mai putea fi cheltuiţi etc.

„Nu putem avea excelenţă fără o dotare corespunzătoare şi fără salarii decente pentru profesori”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

 

PD-L propune înfiinţarea consorţiilor şcolare

Ea a spus că şi în condiţiile de majorări salariale cu 50 la sută pentru cadrele didactice, media în acest domeniu ar ajunge la 1.100 de lei, sub media din celelalte ţări ale Uniunii Europene.

Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor a arătat că partidul său îşi propune ca, în domeniul educaţiei, România să ajungă printre primele 10 state în ceea ce priveşte rezultatele la testele naţionale şi cel puţin trei universităţi româneşti să se plaseze în primele 500 universităţi din lume.

Ardeleanu apreciază că aceste lucruri se pot realiza printr-un program investiţional coerent în şcoli, prin majorarea salariilor cadrelor didactice şi prin parteneriate public-private care ar asigura locuri de muncă pentru absolvenţi.

Pentru o altă problemă cu care se confruntă învăţământul românesc, abandonul şcolar, universitarul sucevean propune înfiinţarea unor aşa numite „consorţii şcolare”, cu parteneriate între şcoli.

Sanda-Maria Ardeleanu a mai spus că este adepta condiţionării majorării salariilor în învăţământ, de rezultatele şcolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda Ardeleanu afirmă că profesorii suceveni vor salarii mai mari, dar şi şcoli dotate.
 Vizualizări articol: 3312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Sanda Ardeleanu afirmă că profesorii suceveni vor salarii mai mari, dar şi şcoli dotate3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ura! Intelectualii au invins! trimis de
(11 nov 2008, 11:21:23
Stimata doamna, prin inscrierea dumneavoastra in politica romaneasca si mai ales in marele partid PD-L tocmai ati facut "trecerea de la mediocritate la excelenta"! Felicitari! Ati dat dovada intradevar, de o mare si reala moralitate!

Fiecare tinar din orasul asta si-ar dori sa va calce pe urme si sa ajunga, macar o ora din viata lui sa stea alaturi de marele barbat si marele om politic, de o mare decenta si de un subtil simt al esteticului si bunului simt, Traian Basescu!

Sa ne traiesti coane Traiane si sa ne traiesti si tu coana Marie!
2.   FELICITARI PENTRU AFISAJUL LEGAL !!! trimis de
(11 nov 2008, 13:58:17
FELICITARI ECHIPEI DOAMNEI ARDELEANU PENTRU AFISAJUL LEGAL DIN SUCEAVA . SUCEVENII VA VOR VOTA DEOARECE SUNTETI UN CANDIDAT SERIOS.
3.   Ce de noutati! trimis de
(12 nov 2008, 10:33:57
Aceasta Ardeleanu ma surprinde cu fiecare aparitie in presa. Numai noutati de ultima ora si da dovada de adevarate "viziuni" asupra masurilor ce trebuie luate in toate domeniile. Cred ca are o colaborare stransa cu Mama Omida care, din globul de cristal, ii spune lucruri pe care noi, oamenii de rand, le stim demult.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei