Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acordul privind salariile, semnat doar de Guvern, PNL, UDMR, Minorităţi, patru patronate şi BNS

Marţi, 11 Noiembrie 2008 (18:07:23)
Acordul privind legea de salarizare a bugetarilor a fost semnat, marţi, la Guvern de către şeful Executivului, miniştrii implicaţi, reprezentanţii PNL, ai UDMR şi cei ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, precum şi de patru confederaţii patronale şi o singură asociaţie sindicală.

Conform Guvernului, documentul a fost semnat de către premierul Tăriceanu, miniştrii Finanţelor, Muncii şi Reformei Administrative, precum şi de PNL, UDMR şi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, precum şi de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor de Construcţii, Confederaţia Patronală Concordia, Confederaţia Patronală a Industriei Serviciilor şi Comerţului din România şi Confederaţia Patronală din Industrie.

Din partea asociaţiilor sindicale, acordul a fost semnat doar de către Blocul Naţional Sindical.

Premierul Tăriceanu i-a invitat, marţi, la Guvern pe reprezentanţii partidelor parlamentare, precum şi pe cei ai confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional, pentru semnarea acordului asupra principiilor de bază ale legii de salarizare a bugetarilor

Guvernul a amintit că încheierea unui acord a fost convenită, în principiu, la 17 octombrie, în cadrul întâlnirii consultative pe tema salarizării personalului bugetar şi că proiectul de acord a fost discutat şi negociat în cadrul grupului de lucru constituit în acest scop.

Liderii PSD, PDL, PRM şi PC nu au acceptat însă invitaţia premierului, acuzând ordonanţele de urgenţă emise de Guvern pentru salarizarea profesorilor şi considerând că Executivul sfidează Parlamentul.

Premierul i-a acuzat de populism pe liderii partidelor parlamentare care au absentat la discuţia de marţi, de la Guvern, cu sindicatele şi a anunţat că îi va invita din nou să semneze acordul privind legea salarizării bugetarilor, pentru a demonstra astfel că susţin principiile legii.

El a arătat că prezenţa partidelor era necesară pentru a garanta că legea de salarizare în sectorul bugetar va fi finalizată în Parlament anul viitor, într-un interval de maximum şase luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acordul privind salariile, semnat doar de Guvern, PNL, UDMR, Minorităţi, patru patronate şi BNS.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acordul privind salariile, semnat doar de Guvern, PNL, UDMR, Minorităţi, patru patronate şi BNS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei