Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bihor: Mii de pelerini la Izvorul Izbuc, despre care se spune că ţâşneşte de Sfânta Maria

Mii de pelerini s-au aflat, vineri, la Mănăstirea Izbuc, din judeţul Bihor, pentru a se ruga, de Sfânta Maria, dar şi pentru a vedea izvorul despre care se spune că are ape tămăduitoare care ţâşnesc cu prilejul acestei sărbători, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Mii de oameni din judeţele Bihor, Arad, Alba, Satu Mare şi chiar din Bucureşti s-au adunat, joi şi vineri, la Mănăstirea de la Izbuc, numărul pelerinilor fiind mult mai mare decât anii trecuţi, mai ales că drumul de acces a fost asfaltat între timp.

După o noapte întreagă în care pelerinii s-au rugat la icoana Maicii Domnului, vineri, PS Sofronie, episcopul de Oradea, împreună cu un sobor de 12 preoţi şi trei diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie, iar apoi a sfinţit apa izvorului.

Izvorul de la Izbuc, cunoscut pentru faptul că de-a lungul anului este secat, cu excepţia sărbătorii de Sfânta Maria, nu a mai ţâşnit însă cu putere, cum se întâmpla în anii trecuţi, ci doar s-a scurs pe sub pietre, transformându-se într-un mic pârâiaş.

În ciuda temperaturilor ridicate, sute de oameni s-au înghesuit să ia apă, cu o cană pusă la dispoziţie de călugării mănăstirii.

"Apa asta, dacă o ţii în flacon doi ani, rămâne la fel ca acuma. Nu se strică", a spus una dintre credincioase, Iuliana Lazăr.

 

Legenda e contrazisă de călugări

Localnicii spun că apa nu a izvorât cu putere fie din cauza secetei, fie din cauza "femeilor păcătoase" care au stat pe podul ridicat deasupra izvorului.

"Unii povestesc că nu a mai izbucnit de doi ani, alţii zic că mai de mult. Apa e tare bună, numai lumea e păcătoasă. De-aia nici n-a mai pornit izvorul", a afirmat Mihaela Iosif, o arădeancă venită la Izbuc să vadă minunea.

Stareţul Mănăstirii Izbuc, Dometie, a spus însă că miracolul nu s-a înfăptuit de mai mulţi ani.

"Minuni se întâmplă în fiecare zi. Dar nu de Adormirea Maicii Domnului izbucneşte izvorul, cel puţin în ultimii 15-20 de ani, ci cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii, care a fost în aprilie. Atunci a izbucnit izvorul. Probabil că locuitorii au rămas cu acea idee şi acesta e motivul pentru care mai speră ca izvorul să izbucnească de fiecare dată", a spus el.

Legenda spune că, în urmă cu mai mulţi ani, un copil care s-a născut orb s-a spălat pe faţă din izvorul de la Izbuc, iar apoi a început să vadă. De atunci, localnicii cred că apa izbucneşte an de an, ca semn al dragostei pe care le-o poartă Maica Domnului credincioşilor. Mii de oameni merg la izvor să ia apă, convinşi că ea îi vindecă pe bolnavi şi îi păzeşte pe cei sănătoşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bihor: Mii de pelerini la Izvorul Izbuc, despre care se spune că ţâşneşte de Sfânta Maria.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bihor: Mii de pelerini la Izvorul Izbuc, despre care se spune că ţâşneşte de Sfânta Maria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei