Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ia-mă acasă”

Curioşi şi iubitori de animale, la târgul de adopţii de câini şi pisici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a a doua ediţie a târgului de adopţii de animale „Ia-mă acasă”, organizat de Asociaţia Pro Anima, sâmbătă, în centrul municipiului Suceava, în Piaţa Drapelului de lângă Prefectură, a adunat mai mulţi curioşi şi iubitori de animale.

Deşi, din cauza temperaturilor foarte ridicate, organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă târgul după aproximativ două ore, tocmai pentru a proteja câinii şi pisicile aduse de la adăpostul din lunca râului Sucevei, mai mulţi suceveni au adoptat o parte dintre animale.

În cele aproximativ două ore ale târgului, un căţel şi trei pisici şi-au găsit stăpânul, reprezentanţii Pro Anima anunţând deja o a treia ediţie în luna septembrie a acestui an, la care speră ca numărul adopţiilor să fie mult mai mare.

Ca şi la prima ediţie, din luna martie a acestui an, şi de această dată, cei mai mulţi vizitatori au fost din rândul copiilor, încântaţi atât de căţeii şi pisicile aduşi de cei de la Pro Anima, cât şi de desenele pe asfalt la care au luat parte alături de membrii asociaţiei de protecţie a animalelor. Nu în ultimul rând, cei mici au fost şi pictaţi pe faţă, la cererea lor, de către un membru al Pro Anima.

Celor care nu au avut cum pleca acasă cu un căţel sau cu o pisică, organizatorii le-au oferit în dar animăluţe din pluş, prichindeii care au împânzit Piaţa Drapelului fiind cei mai câştigaţi.

Persoanele care nu au putut să adopte un animal, dar au vrut să ajute în vreun fel demersurile celor de la Pro Anima, au donat diferite sume de bani în urna special adusă de organizatori, donaţiile urmând a fi folosite în procurarea hranei sutelor de câini şi pisici fără stăpân din adăpostul Primăriei.

 

Campanie de informare a cetăţenilor

Prin acţiunea de acum două zile, membrii asociaţiei şi-au propus şi să-i sensibilizeze pe suceveni asupra faptului că există un adăpost pentru animalele abandonate şi că problema câinilor maidanezi trebuie tratată cu seriozitate, atât de oamenii simpli, cât şi de autorităţi.

„Ne-am propus în perioada următoare să organizăm astfel de târguri, pentru a prezenta tuturor soluţiile pe care le avem pentru rezolvarea problemei legate de câinii comunitari. Vrem să organizăm, totodată, în viitorul apropiat, o campanie de sterilizări în zonele limitrofe Sucevei şi în zonele rurale şi să demarăm o campanie de informare a populaţiei din zonele rurale în scopul prevenirii şi reducerii abandonului de căţei şi pisici către zonele urbane”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Pro Anima, Genţiana Prisăcariu, precizând că, în următoarele luni, vor fi sterilizaţi şi câinii din zonele instituţiilor private şi publice din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curioşi şi iubitori de animale, la târgul de adopţii de câini şi pisici.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Curioşi şi iubitori de animale, la târgul de adopţii de câini şi pisici4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROSTIMEA ...si bobita trimis de
(18 aug 2008, 11:27:59
TE APUCA SCARBA....
2.   Re... trimis de
(18 aug 2008, 11:38:53
de tine insuti probabil...
2.1  RE: Re... trimis de
(18 aug 2008, 12:15:45
asta e clar
3.   PE L U N G U NU ATI REUSIT SA IL PLASATI? trimis de
(18 aug 2008, 11:44:07
Au mutat ciinii din adapost in zona cartodrom.Mare scofala.15 exemplare noi noute cu pedigree si-au facut aparitia pe Jupiter dupa tirgul de animale.Nici nu stii pe cine e mai bine sa sterilizezi?Pe oamenii care ii aduc in zona sau pe ciini.Probabil ca pe primar pina la urma.
4.   Multumim,Pro Anima! trimis de
(18 aug 2008, 12:07:24
Multumim,Pro Anima ,pentru efortul pe care il faceti pentru ca animalele abandonate sa poata fi adoptate-singura solutie eficienta,in concordanta cu legislatia europeana.Speram ca ceste actiuni sa contribuie la inculcarea unei mentalitati civilizate si cetatenilor urbei si,speram ,sa le schimbe atat limbajul cat si atitudinea agresiva fata de aceste fiinte,ajunse pe strazi din cauza nesimtirii unor oameni.Ma uit de multe ori pe Animal Planet si ma intreb cate sute de ani mai trebuie sa treaca pana cand si noi vom aborda problema animalelor abandonate,a ursilor izgoniti din habitatul lor,etc,cu simt de raspundere,cu intelegere,fara ura,ceea ce ne-ar apropia putin de calificativul de fiinte rationale ,inteligente.
4.1  RE: Multumim,Pro Anima! trimis de
(18 aug 2008, 13:21:37
pt max. si muuistele de mai sus; bine mai era daca taticii vostri faceau o laabba la vremea vremii...
4.2  RE: Multumim,Pro Anima! trimis de
(19 aug 2008, 00:59:39
MAX, felicitari ptr comentariu, din pacate mentalitatea se schimba f greu...trebuie sa gasim o metoda de a ne implica, fiecare din noi. Oricum e o cale lunga si cauze multiple si ascunse in lipsa de civilizatie a noastra ca popor. Inca o data bravo, si tie si celorlalti care incerca in tot balamucul asta sa vada problema si nu sa arunce cu jigniri in ceilalti.
5.   Bravo !! trimis de
(18 aug 2008, 13:25:46
Bravo pentru initiativa..!!
6.   Curatenie trimis de
(18 aug 2008, 13:57:04
trebuie pus o taxa vrei sa nu fie sterilizat? 500 euro taxa valabila ptr toata bucovina alfel va umplet de paduchi si pureci pe linga iubitori de animale care sunt niste rapanosi si mizerabili .ne si mai infectam ca ne musca cind iesim din scara blocului trezitiva la timp si facet dus .de tigani am scapat iam dus in italia in concediu nu putem duce si ciini la paris hai sai incarcam in citeva tiruri ii adormim sa nu faca zgomot la bors sau petea si la paris in parc cu ei ca avem o iubitoare de ciini la paris care la impedicat pe basescu sa faca curatenie cind era primar sai saturam de caini ca de tigani iam saturat.
6.1  RE: Curatenie trimis de
(18 aug 2008, 14:29:17
corect, asa este sunt niste rapanosi, bubosi, vezi cate o BABA LESINATA cu o catea nespalata ca abia se taraie amandoua de foame ... SA VA FIE RUSINE, CE SA SPUN ,,MARI IUBITORI DE ANIMALE,, MAI BINE ATI DA CEVA DE MANCARE LA UNUL NECAJIT PT CA E PLINA TARA CU DIN ASTIA...
6.2  RE: Curatenie trimis de
(18 aug 2008, 16:42:56
Tu la cati necajiti ai dus de mancare in viata ta,jegoaso?
6.3  RE: Curatenie trimis de
(18 aug 2008, 19:52:13
ildiko,tu esti o mica rapanoasa frustrata si nefootoota. marsh pe centura la milano!
6.4  RE: Curatenie trimis de
(19 aug 2008, 00:05:57
Ptr animale exista Proanima, ptr oameni exista organizatii specifice. Este loc pentru oricine. Este vorba de logica elementara. Implica te si nu mai manca ... alune.
7.   Acum trimis de
(18 aug 2008, 14:02:57
eutanasiereaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vreau orasul curat caini la caini si oameni la oameni ..............................
7.1  RE: Acum trimis de
(18 aug 2008, 16:40:58
prostii la prosti????
7.2  RE: Acum trimis de
(18 aug 2008, 23:29:45
cred ca neuronul tau obosit si frustrat a cazut si si-a spart capul de litera "a"...
8.   O zi cu sange si bale va urez trimis de
(18 aug 2008, 15:00:58
Cand vad bestialitatea umana, cand imi dau seama ca lumea de mai sus are calculator realizez ca suntem un oras inapoiat, vulgar si agresiv indiferent de tehnica "de varf. Agresivitatea dumneavoastra, a celor de mai sus care urati animalele se manifesta plenar. Pacat ca ea nu poate fi spalata decat cu sange. Sange uman. Balele voastre furioase, turbarea se judeca doar cu violenta. Decat zilele Sucevei si alte balbe mai bine un linsaj stradal. O paruiala furioasa.

Deabia astept sa vad asta. Lasati animalele in pace...Omorati-va intre voi !!!!!!!!!!!!
8.1  RE: O zi cu sange si bale va urez trimis de
(18 aug 2008, 22:54:51
ai vazut copil terorizat de un caine de rasa tinut in lesa de proprietar?

ai vazut caine de rasa pus sa muste maidanez?

ai vazut batran muscat de caine de rasa?

daca vedeai te considerai victima ca si mine.

niste jegosi sunt oamenii care instrumenteaza animalele impotriva altora.

toate astea se intampla seara de seara pe jean bart in burdujeni.

acolo de ce nu merge PRO ANIMAL PLANET sa protejeze cainii de caini si oamenii de aceiasi caini dar si cainii de stapanii lor??

vitelor
9.   .......... trimis de
(18 aug 2008, 16:45:01
si pana la urma ce va facut un caine sau o pisica??iti saraci daca iati da si voi un colt de paine uscat si avansat in loc sa il acuncati la gunoi???
9.1  RE: .......... trimis de
(18 aug 2008, 19:29:32
Daca te simti responsabil sa il cresti ia-l in casa si ai grija de el.Pentru ce sa il hranesti la colt de bloc cind poti sa imparti cu el zama de lingura pe care o maninci chiar in casa ta?Halal iubitori de animale sinteti.De scris la comentarii sinteti cei mai buni dar pina la asumarea responsabilitatii mai e cale lunga.Sau LUNGU nici nu stiu cum e corect.Corciturilor,numai gura e de voi.
9.2  RE: .......... trimis de
(18 aug 2008, 23:44:00
Ptr suceveanul de mai sus...Vezi ca ei incearca sa faca ceva si inca fara violenta impotriva unor fiinte. Nu e numai gura de ei. Cred ca asta si inseamna "iubitor de animale": cineva care nu poate face rau unui animal. Definitie care e cred departe de puterea ta si a mea de intelegere, ptr ca pana una alta ei au facut ceva, s au implicat cumva in problema, pe cand noi, ca doua corcituri nenorocite, stam si batem ca doua primate, in tastatura...
9.3  RE: .......... trimis de
(19 aug 2008, 16:38:16
Nu stiu daca mai citesti sau nu raspunsul meu dar vrea sa iti spun ca nu prea esti in masura sa imi dai sfaturi.Am cinci ciini pe care ii cresc dintre care doi mi-au fost lasati intr-o cutie la poarta.Nu prea ii doream dar i-am luat si chiar nu imi pare rau.Diferenta dintre mine si tine si altii este ca eu nu ma laud si nici nu astept ajutor de la primarie sau din alta parte.Mi-am asumat raspunderea si nu ii cresc pe sub bloc sau pe sub balcoanele altora.Asa ca stai tu ca o primata in fata tastaturii si scobeste-te in****ca eu am alte lucruri de facut.Sa auzim de bine corcitura ce esti.
9.4  RE: .......... trimis de
(19 aug 2008, 23:25:26
Probabil ca daca eu sunt corcitura tu esti sange pur. Trecem peste asta. Ne am inteles separat de la inceput. Tu vb de cei care stau in oras si nu fac nimic, eu m am referit la cei care fac si care si ei sunt "iubitori de animale". Ti as sugera sa nu i bagi pe toti in aceeasi oala, dar nu stiu daca nu esti deja prea tensionat ptr sugestiihappy Ei fac ce faci tu la o scara mult mai mare.
10.   ... trimis de
(18 aug 2008, 20:23:40
oameni buni...in loc sa ne certam mai bine am face ceva...nimeni nu vrea caini pe strazi...nici macar noi,iubitorii de animale. e drept ca nu e locul lor acolo...si cu totii suntem vinovati pentru numarul animalelor de pe strazi...daca v-ati steriliza cainii si pisicile de la tara...nu ar mai veni bunica cu sacosa plina de caini si pisici...si nu i-ar lasa la colturile blocurilor...de aici a pornit acest dezastru...de la inconstienta...lasati ura deoparte ca nu va ajuta la nimic.daca asteptati sa rezolve altii o problema care e a noastra a tuturor...atunci nu se va schimba nimic in rahatul asta de tara...bagati-va mintile in cap si nu mai aruncati "matza in curtea vecinului"...
10.1  RE: ... trimis de
(18 aug 2008, 22:57:26
puncte puncte asta are ceva dreptate in ce zice.
11.   Domnule rusu... trimis de
(18 aug 2008, 23:41:46
domnule rusu, va felicit pentru acest articol. este foarte bine scris, obiectiv ( fara a fi rece), usor prietenesc, (fara a fi sentimental). a fost o placere sa il citesc, ca si pe celelalte articole din rubrica " actualitate " sau din alte pagini. a fost si o bucurie sa vad ca un ziarist imbina atat de bine si de firesc faptele , datele cu informatiile utile pentru cititor. un articol simplu, clar, bine inchegat, placut , inspirat , profesionist. va felicit pentru luciditate, inspiratie si stil!
12.   Bravo ptr articol trimis de
(18 aug 2008, 23:53:01
Pana una alta, un articol reusit, echilibrat, chiar m am simtit informat si nu manipulat. Multumesc.
12.1  RE: Bravo ptr articol trimis de
(19 aug 2008, 08:09:59
pt ,,ZZ,,- gandesti ca un rulment cu dubla colivie
13.   Repede trimis de
(19 aug 2008, 01:01:23
red bull prost esti tu ca leo su....gi la caini
14.   Felicitari pentru initiativa trimis de
(19 aug 2008, 04:37:13
Celor de la Proanima numai bine. Articolul este scris corect. Comentariile unora sunt la nivelul lor de intelegere. Un om rational pricepe ca animalele fara stapan sunt in strada pentru ca au fost abandonate de un semen de-al nostru, bineinteles din inconstienta, indiferenta. Unii oameni se considera mai putin pacatosi cand arunca un animal la buncar. Si culmea este ca tot cei care abandoneaza sunt si cei mai vehementi si ii instiga pe celalti la crima. Aceasta problema este creata de om si tot el trebuie sa o rezolve. Ramane de vazut daca vom alege sa fim oameni.
15.   Nu va inteleg! trimis de
(19 aug 2008, 11:08:47
Buna tuturor. Am citit articolul si, inevitabil si comentariile... Mai bine evitam partea cu comentariile. Sunt pur si simplu scarbita de violenta si prostia unor oameni! Nu sunteti nimic mai mult decat niste TARANI fara pic de educatie! Stiti ce v-as face voua? V-as coase gurile alea spurcate, v-as arunca in strada si v-as lasa acolo sa va descurcati! As arunca pietre in voi, v-as da suturi in posterioarele alea buboase dupa care as trece cu masina peste voi! V-as trata exact asa cum tratati voi bietele NECUVANTATOARE! Atunci sa vad comentariile voastre! Din cauza celor ca voi s-a ajuns aici! Nemernicilor! Imi provocati VOMA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei