Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă

Prăbuşiţi în prăpastie pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi adolescenţi din Stulpicani au ajuns sâmbătă seară la Spitalul Judeţean Suceava, după ce o aventură teribilistă pe munte cu o maşină furată s-a terminat cu un accident.

Potrivit precizărilor Serviciului Public Salvamont Suceava, un autoutilitară veche de tip TV s-a prăbuşit într-o râpă sâmbătă, în jurul orei 16, între Staţia meteo Rarău şi Şaua Ciobanului.

Maşina a căzut circa 50 de metri într-o râpă cu pantă de 70 de grade, foarte accidentată, stâncoasă. În maşină se aflau, la volan, A.M. (18 ani), fiul unui baci de la o stână din zonă, şi V.M. (16 ani), ajutor la stâna în cauză.

Nimeni nu ştie când şi de ce au luat cei doi autovehiculul care nu le aparţinea şi au plecat cu el pe munte.

 

Salt din mers

La un moment dat, probabil pentru că au pierdut controlul maşinii şi şi-a dat seama de pericol, pasagerul V.M. a sărit din mers din maşină. A suferit lovituri la spate, dar a reuşit să meargă singur până la Staţia meteo. Celălalt a fost găsit la circa doi metri de maşina avariată, în prăpastie, în comă profundă.

Salvamontiştii suceveni au fost alertaţi deopotrivă de serviciul de urgenţă 112 şi de un cioban care alerga strigând după ajutor. A fost, de altfel, şi prima confirmare în situaţii de urgenţă a utilităţii ATV-ului cu care salvamontiştii au fost dotaţi recent, pentru că vehiculul a permis deplasarea foarte rapidă şi acordarea primului ajutor chiar în condiţiile în care cel mai scurt traseu, prin Izvorul Alb, este inaccesibil auto şi deplasarea spre Rarău se face pe o rută cu 7 km mai lungă.

 

Agresor neutralizat

Aproape simultan cu salvamontiştii au ajuns la locul accidentului şi jandarmii montani, a căror prezenţă şi intervenţie s-a dovedit foarte eficientă şi utilă, inclusiv pentru îndepărtarea „binevoitorilor” care încurcau operaţiunea de salvare.

În timpul intervenţiei pentru scoaterea victimei salvamontiştii au fost incomodaţi şi agresaţi de un bărbat necunoscut, apărut nu se ştie de unde, care pretindea că este proprietarul maşinii avariate şi, furios că maşina a fost luată fără acceptul lui, a încercat să împiedice decuplarea acumulatorului maşinii, măsură pe care salvamontiştii încercau să o ia pentru evitarea unei explozii a vehiculului.

Individul a fost blocat imediat de jandarmii care au izolat eficient zona şi au sprijinit, în colaborare perfectă cu salvamontiştii, transportul accidentaţilor.

 

Intervenţie profesionistă

A dat o mână de ajutor profesionistă şi un salvamontist din Făgăraş, aflat întâmplător în zonă cu familia, ca turist.

Pentru preluarea victimelor au derulat o intervenţie de calitate şi echipele de la Ambulanţă. Două maşini cu tracţiune 4x4, complet echipate şi însoţite de personal medical au fost deplasate în teren, una dintre acestea reuşind chiar să ajungă pe munte, în condiţii dificile, foarte aproape de locul accidentului.

Cu ajutorul unei tărgi, al maşinii salvamontiştilor şi cu sprijinul jandarmilor, cele două victime au fost duse pe rând în ambulanţe şi în final, din cauza traumelor severe, transportate la spitalul sucevean. Dacă adolescentul a scăpat cu leziuni uşoare, tânărul în vârstă de 18 ani a ajuns la spital cu leziuni grave, având nevoie de aproape două luni de îngrijiri medicale.

O anchetă pentru stabilirea condiţiilor în care a fost produs accidentul şi stabilirea responsabililor va fi efectuată în zilele următoare. „Întrucât drumul pe care s-a produs accidentul nu este deschis circulaţiei rutiere, incidentul nu poate fi încadrat ca accident de circulaţie”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăbuşiţi în prăpastie pe Rarău.
 Vizualizări articol: 2581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Prăbuşiţi în prăpastie pe Rarău2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reparati drumul trimis de
(18 aug 2008, 15:14:48
Va informez ca nu exista nici un indicator in care sa fii informat ca acest drum este inchis circulatiei rutiere.
2.   E jale trimis de
(18 aug 2008, 18:20:11
ieri am urcat pana pe rarau prin pojorata e dezastru nu incercati sa urcati daca nu aveti 4x4 si suspensie inalta e rupt jale care cum ajungeau sus la cabana se uita sa vada daca mai are scutul sau mai rau daca nu e fisurata baia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei