Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Brâul Maicii Domnului a fost dus în Grecia

Racla de argint cu Brâul Maicii Domnului, aflată pentru câteva zile în Arhiepiscopia Tomisului, a fost dusă, ieri dimineaţă, în Grecia. În jurul orelor 04.00, o delegaţie condusă de către IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a însoţit Brâul Maicii Domnului de la Biserica 'Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena' la Aeroportul 'Mihail Kogălniceanu', de unde, cu un avion militar, s-a plecat spre Grecia. Mai multe detalii în acest sens am aflat de la părintele arhimandrit Maxim Vlad, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Tomisului:

'Brâul Născătoarei de Dumnezeu s-a întors în Grecia, oraşul Volos, unde va fi aşezat în Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu, el fiind însoţit de o delegaţie condusă de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Din Constanţa s-a deplasat la Aeroportul 'Mihail Kogălniceanu', în jurul orelor 04.00, iar de aici, cu o aeronava, racla cu Brâul Maicii Domnului va poposi la Salonic, în prima fază, după care va fi dus mai departe în oraşul Volos'.

De asemenea, părintele arhimandrit Maxim Vlad ne-a spus şi ce a însemnat pentru credincioşii din Arhiepiscopia Tomisului, dar şi din alte zone ale ţării, prezenţa raclei cu Brâul Maicii Domnului în această eparhie:

'Pentru toţi credincioşii a fost un eveniment unic, cu toate că Brâul Maicii Domnului a mai fost adus la Constanţa, în 2001, când a stat doar două zile. Însă, acum a fost adus cu ocazia sfinţirii bisericii Garnizoanei Militare din Mangalia, iar toţi credincioşii au putut veni, în pelerinaj, pentru a venera această preţioasă relicvă, singurul obiect vestimentar care ne-a rămas de la Maica Domnului. A fost un moment de suflet, pentru că prezenţa Brâului în România a ajutat ca toţi credincioşii să se unească în jurul Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos. Această unitate a fost mărturisită de prezenţa numeroasă a pelerinilor, în jur de 200.000, care arată evlavia, dragostea şi apropierea pe care creştinii o au faţă de Maica Domnului'.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brâul Maicii Domnului a fost dus în Grecia.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brâul Maicii Domnului a fost dus în Grecia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei