Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De post

Tort trufă cu zmeură

  • blat (30 x30 cm)
  • 180 ml apă
  • 2-1/2 căni făină
  • 3/4 cană cacao
  • 1-1/2 linguriţă praf de copt
  • 1-1/2 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 banană mare coaptă bine
  • 350 g tofu moale
  • 1 cană zahăr brun
  • vanilie


Pentru însiropat blatul: 100-150 ml sirop de zmeură

Se dă drumul cuptorului să se încălzească la 180C.

Făina se cerne împreună cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi sarea.

Banana se pune în blender cu sucul de lămâie şi se mixează, se adaugă şi tofu şi se mixează, apoi zahărul, vanilia şi apa şi se mixează bine. Totul se toarnă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine. Se toarnă în tava cu hârtie de copt şi se coace 20-30 min.

Crema ganache

  • 350 g tofu moale (kinu-dofu)
  • 1/2 cana cacao
  • 6 linguri sirop de zmeura


Siropul se încălzeşte şi se toarnă fierbinte peste cacao. Se amestecă bine.

Tofu se pune în blender şi se mixează până devine ca o cremă, se adaugă amestecul de sirop şi cacao şi se mixează bine.


Crema cu zmeură

  • 200 g zmeură (congelată)
  • 160 ml suc de mere
  • 80 ml sirop de zmeură
  • 3 linguri amidon dizolvat în 3 linguri apă
  • 5 linguri cremă ganache


Sucul de mere şi siropul se pune pe foc, când începe să fiarbă se adaugă amidonul dizolvat în apă şi se amestecă bine, se adaugă şi zmeura şi se lasă pe foc potrivit până se leagă bine compoziţia. Se amestecă uşor din când în când.

După ce s-a răcit complet se adaugă crema ganache şi se omogenizează. Se dă puţin la frigider.

Blatul răcit se taie în jumătate.

Prima foaie de blat se însiropează bine, deasupra se întinde crema cu zmeură, se acoperă cu cealaltă foaie de blat; se însiropează şi aceasta.
Tortul se îmbracă apoi în crema ganache.

(Sursa: cristinaK’blog)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tort trufă cu zmeură.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tort trufă cu zmeură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte