Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

Războiul împotriva satanei

Prima şi cea mai însemnată preocupare a oricărui om trebuie să fie grija pentru mântuirea sufletului său cel prea preţios şi fără de moarte. Nici agonisirea de averi, nici ocuparea de posturi înalte, nici dobândirea cunoştinţelor, în orice domeniu, nici orice altceva, spre care înclină, de obicei, oamenii, nu se poate asemăna şi compara cu datoria cea mai importantă şi cea mai înaltă a desăvârşirii creştineşti, adică a formării noastre duhovniceşti. Este într-adevăr nepreţuită şi mai presus de orice stăruinţă sau încercare grijă neîntreruptă pentru salvarea sufletului nostru, căci de acest lucru depinde viitorul nostru cel veşnic şi fericirea noastră cea fără de sfârşit. De aceea şi Sfântul Ioan Gură de Aur recomandă: "Să nu cerem deci bogăţie, nici să fugim de sărăcie, ci mai înainte de toate să se îngrijească fiecare de sufletul său şi să-l facă potrivit şi faţă de această iconomie a vieţii prezente şi faţă de călătoria din cele de aici" (Omilia 4).

Cât de mare şi cât de serioasă este problema mântuirii sufletului nostru se dovedeşte din faptul ca pentru aceasta a trebuit ca Unul Dumnezeu să se facă om şi, "pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mântuire, să se aducă pe Sine, de bună voie, jertfă şi ispăşire, încât să ne hărăzească slobozirea şi îndumnezeirea. Pentru aceasta Dumnezeu-Om se numeşte Iisus, care înseamnă Mântuitor. Cu jertfa Sa pe Cruce S-a făcut "începătorul mântuirii noastre" (Evr. 2, 10). Pentru care şi sfinţitul Gura de Aur remarcă: "Moartea [Domnului] s-a făcut moarte morţii" (P.G. 60, 485).

Aşadar, îndatorirea noastră, a tuturor, este preocuparea pentru desăvârşirea morală - considerând-o ca fiind cap al grijilor noastre - la care însă nu putem ajunge fără harul oferit de Iisus. Dacă însă dorinţa aceasta nu vine din noi înşine şi dacă nu suntem decişi să ne bucurăm de şansa oferită, vom rămâne, prin urmare, în înşelare şi asupra noastră va stăpâni greul întuneric. Lumina lui Hristos va rămâne necunoscută pentru noi şi, deşi ne numim creştini, relaţia noastră cu Domnul şi cu lucrarea Lui cea mântuitoare va rămâne slabă şi lipsită de importanţă. Dimpotrivă, dacă din voia noastră vom sili spre împlinire duhovnicească, atunci degrabă se vor ivi în noi roadele încercării noastre şi vom simţi curând mulţumirea şi tainica mângâiere lăuntrică ce se sălăşluiesc în acela care-şi căuta mântuirea. (Mitropolit Hristodoulos Paraskevaidis)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul împotriva satanei.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Războiul împotriva satanei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte