Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 274 (7275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Insolite, inedite... (12). De la pudoare la pudibonderie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premeditare. Dacă o femeie te-a iertat foarte repede după o ceartă înseamnă că ea s-a gândit deja cum să se răzbune.

Premiere. 1. Primul sărut este mormântul sfiiciunii femeilor.2. Primul bărbat care şi-a schimbat sexul a fost George William Jorgensen (1930).

Prezervativ. 1. Ori ce aţi crede, nici un prezervativ nu vă poate oferi o protecţie totală; un tip îl purta atunci când a fost înjunghiat mortal de soţul amantei lui. 2. Sfat pentru adolescenți: e bine să aveți mereu unul la voi– un prezervativ pus pe ascuns în buzunarul tatălui vă va distrage părinţii de la întrebările prosteşti despre şcoală. 3. De ce sunt, de regulă, transparente? Pentru ca bieţii spermatozoizi – dacă tot nu pot ieşi – să admire, măcar, peisajul, en passant... 4. Fată de la ţară, Maria îşi găseşte job la oraş, menajeră într-o casă de bogătaşi. Într-una din zile, făcând curăţenie în dormitorul matrimonial, găseşte sub pat un prezervativ. Îl ia, îl studiază foarte mirată, timp în care este surprinsă de Doamna. – Eiii, ce te miri Marie, la tine în sat nu se face dragoste? – Ba da doamna..., dar nici chiar aşa, să pice pielea de pe ea!

Pudoare. 1. La urma urmei, pudoarea nu este decât o invenţie a femeilor urâte! 2. Prin ea însăşi, prin natura ei, femeia este impudică, pofticioasă, curioasă. Dacă roşeşte, o face doar de teama bărbatului ei, a familiei, a anturajului. 3. „Patru ani mai târziu, în vara lui 1917, în timpul Primului Război Mondial, când capitala României Mici se afla sub ocupaţia trupelor germano-bulgare, în cotidianul conservator Timpul, agreat de cenzura militară a ocupantului pentru poziţia sa politică, apare un scurt comentariu nesemnat, pe data de 24 iulie, din care opinia publică românească află «un zvon cutremurător de scandalos», conform căruia Maria Mihăescu, supranumită şi «Miţa Biciclista», în vârstă de 32 de ani, văduvă cu rentă viageră, ar fi fost văzută de unii bucureşteni, cu doar câteva zile mai devreme, făcând nudism pe malul lacului Herăstrău, într-un loc «unde se adună de obicei bărbaţi pescari» şi scăldându-se în pielea goală, din cauza caniculei. Autorul era categoric: «sunt binecunoscute teribilismele acestei doamne amatoare de înot şi mers pe velociped». În încheiere, se precizează că numai lipsa declaraţiilor unor martori a împiedicat autorităţile să ia măsuri drastice, iar acuzata a scăpat fără proces. În fine, dincolo de limitele istorice ale perioadei numite «La Belle Époque», mai exact în 1927, aflăm din cotidianul liberal Viitorul că o femeie ar fi fost reţinută în Bucureşti pentru că a fost surprinsă mergând pe stradă îmbrăcată în pantaloni, fapt încă nepermis chiar şi la acea epocă târzie, deoarece pantalonii erau «îngăduiţi femeilor doar la călătorie şi exerciţii de manej». Femeia a fost amendată contravenţional, ca să ne exprimăm în limbajul de azi, «pentru atentat la pudoarea publică»”. (Marius Petrescu) 4. „Fetelor, ascundeţi-vă sânii şi fesele… dacă vreţi să vă măritaţi în biserica mea!” Cam aşa suna ameninţarea, condiţia părintelui anglican Adeybi, din Lages, Nigeria. Invocând, acuzând ţinutele foarte sexy ale mireselor şi domnişoarelor de onoare, numitul preot a impus un standard de vestimentaţie sobră care trebuie prezentată parohului cu cel puţin 48 de ore înainte de ceremonie. Altfel, el va refuza să oficieze căsătoria. 5. În timpul epocii victoriene, unii erau atât de ofensaţi de goliciunea picioarelor pianului, încât le puneau pantaloni ca să acopere formele atât de sugestive. 6. Un voal delicat, dar obligatoriu (dar... de ce?) cu care ne place să ne înfăşurăm, din respect pentru acea fiinţă unică, iubită. În faţa căreia abia aşteptăm, de fapt, să devenim... impudici.

Pudibond. 1. În epoca victoriană, nu se cuvenea că femeile din înalta burghezie să mănânce copănele de pui. Această parte a păsării era considerată un simbol sexual. 2. În secolul al XVI-lea, pentru ca femeile însărcinate să nu vadă chipul medicului care le ajuta să nască, el trebuia să între în camera în patru labe. 3. În SUA, până la începutul anilor '40, cenzura cinematografică impunea ca în filme dormitorul să aibă două paturi separate, chiar şi pentru cuplurile căsătorite. Din aceleaşi motive de pudoare, dacă o scenă de sărut se efectua pe un pat, bărbatul trebuia să aibă un picior pe podea. (Historia.ro)

Pudibonderie. În 1857, când „David” al lui Michelangelo a fost expus la Londra, în faţa organelor lui genitale a fost plasată o frunză de smochin cu lungimea de 60 cm, pentru a nu o şoca pe regina Victoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Insolite, inedite... (12). De la pudoare la pudibonderie.
 Vizualizări articol: 3038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Insolite, inedite... (12). De la pudoare la pudibonderie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei